Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі на лінію вийшов вже третій тролейбус з дизель–генераторною установкою (ГРАФІК РУХУ)

Створено: 2017-04-07 17:23:14Оновлено: 2017-04-18 10:44:31

На прохання мешканців міста, для їх зручності і комфорту, маршрут гібридного тролейбуса був продовжений. Відтепер пасажири зможуть з мікрорайону Східний 1,2,3 (Довгинцівський район) доїхати не тільки до 95 кварталу, а й до станції Червона (Металургійний район).

З виходом на лінію третього тролейбуса скорочується й інтервал руху. Якщо раніше він був близько години, то тепер 30-35 хвилин. Міський голова Юрій Вілкул сказав: «Ми системно підходимо до вирішення вкрай важливого для городян транспортного питання. Для нас пріоритет - розвиток муніципального електротранспорту. Він має бути доступним, зручним і, найголовніше, комфортним для криворіжців. Тому, ми не тільки капітально ремонтуємо і оновлюємо тролейбуси і трамваї, але і продовжуємо маршрути, відкриваємо нові».

На мікрорайон Східний ніколи ходив  муніципальний транспорт - це було складно зробити через технічні особливості. За дорученням мера Юрія Вілкула цим питанням займалися фахівці комунального підприємства «Міський тролейбус» і рішення було знайдено. Кривий Ріг - перший в Україні створив і випустив на лінію тролейбус з автономним ходом.

«Якщо б ми прокладали контактну лінію і ставили підстанцію, це було б у 10 разів дорожче, ніж випуск на лінію гібридних тролейбусів», - підкреслив заступник мера Олександр Катриченко.

Євген Малахов, один з перших пасажирів, зазначив: «Раніше, щоб дістатися до Червоної, треба було робити пересадку. Не дуже зручно - як за часом, так і по-грошах. Зараз я можу спокійно одним транспортом за 2,5 грн. доїхати в інший кінець міста. Графік дуже оптимальний. Перший тролейбус–автобус йде о 5-ій ранку. Багато моїх друзів працюють на «Арселорі», ПівдГЗК і тепер їм набагато зручніше добиратися до роботи. І головне, економніше».

До кінця квітня на 24 маршрут вийде ще один гібридний тролейбус. В цілому,  цьогоріч планується, що на лінії працюватимуть п'ять тролейбусів з дизель-генераторною установкою. Міський голова Юрій Вілкул також поставив завдання вивчити питання можливості запуску гібридного тролейбуса на мікрорайон Макулан.

Довідково: В рамках виконання програми мера щодо розвитку міського електротранспорту в 2016 році було капітально відремонтовано і працюють на маршрутах 7 тролейбусів. До кінця 2017 року парк електротранспорту міста поповнять ще 15 оновлених тролейбусів та 4 трамвая. За останні п'ять років у Кривому Розі відкрили 7 нових тролейбусних і трамвайних маршрутів, капітально відремонтували 27 тролейбусів та 12 трамваїв.

 

Розклад руху тролейбусного маршруту № 24

 

07 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради