Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Муніципальний проект «Марка якості «Криворіжжя» - запорука здорового та безпечного харчування криворіжців, у дії!

Створено: 2018-02-07 15:20:38Оновлено: 2018-02-07 15:23:36

Шостий рік поспіль у місті діє муніципальний  проект «Марка якості «Криворіжжя», який запроваджено спільною співпрацею виконкому міськради, державним підприємством «Кривбасстандартметрологія», органами нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, товаровиробниками і підприємствами торгівлі. Проект спрямований на задоволення потреб населення у високоякісних продуктах харчування, які виробляються з натуральної сировини без застосування хімічних домішок, та підтримку нашого місцевого товаровиробника. На сьогодні харчова галузь налічує 52 суб’єкта господарювання і слід зазначити, що переважна частина продукції місцевих  хлібозаводів, молокозаводів та інших підприємств харчової промисловості має відмінну якість, виробляється з натуральної сировини за традиційними та сучасними рецептурами і протягом багатьох років її із задоволенням споживають наші криворіжці.

Слід зазначити, що анкетні опитування підтвердили той факт, що криворіжці віддають перевагу продуктам харчування місцевого виробника. І не можна сказати, що справа винятково у патріотизмі. Місцевий продукт завжди приємніше мати на своєму столі, чим привезену здалеку «безстрокову» продукцію із численними буквами «Є». Зазначені факти неодноразово підтверджувались лабораторними дослідженнями місцевих служб контролю.

Наш споживач на сьогоднішній день чекає не тільки безпечну продукцію, а вимагає якісну з натуральної сировини з мінімальним додаванням домішок. Враховуючи цей факт, місцеві товаровиробники постійно підвищують вимоги до якості виробляємої продукції, 21 з них приймає участь у проекті «Марка якості «Криворіжжя».

Логотип проекту присвоюється продукції лише за результатами досліджень експертної групи. Ми хочемо, щоб криворіжці могли без застережень купувати та споживати продукцію під цим логотипом і були впевненими, що вона корисна і не спричинить шкоди їх здоров’ю. На сьогодні логотип присвоєно 167 найменуванням продукції.

Детальну інформацію про проект розміщено на порталі «Криворізький ресурсний центр» у розділі «Малий бізнес» і всі бажаючі можуть ознайомитись з асортиментом продукції, яка бере у ньому участь. Продукцію під логотипом «Марка якості «Криворіжжя» можна придбати у роздрібній мережі нашого міста.

Тож пропонуємо суб’єктам господарювання об’єднати зусилля на збільшення якісної продукції на прилавках наших магазинів, а шановних споживачів закликаємо купувати Криворізьке й обирати свій рідний продукт! 


 

07 лютого 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради