Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

З початку року в Кривому Розі відремонтовано 200 вулиць. Роботи триватимуть, доки дозволятиме погода

Створено: 2016-10-06 16:20:27Оновлено: 2016-10-06 16:21:34

В цілому, 2016 рік у Кривому Розі став роком внутрішньоквартальних доріг. У семи районах міста відремонтовано і відновлено багато проміжних   доріг, перемички, а також внутрішньоквартальні дороги.

Незважаючи на вже досягнуті результати, міський голова Юрій Вілкул на робочій нараді з дорожними службами підкреслив: "Роботи по ремонту доріг в місті повинні тривати до тих пір, поки дозволятимуть погодні умови. Доорожні служби повинні працювати і на вихідних».

Кажучи про темпи ремонту міських доріг, заступник мера Олександр Катриченко зазначив:«Якщо говорити про попередні  результати, то  з початку року в Кривому Розі відремонтовано 200 вулиць. Багато зроблено по внутрішньоквартальним дорогам по Інгульцю та житломасиву  Південний ГЗК. У цих мікрорайонах залишилося відремонтувати прибудинкові території. По Металургійному, Покровському та Саксаганскому районах – така ж ситуація. По  Довгинцівському району є ще над чим працювати. Зараз ведуться ремонти внутрішньоквартальних доріг по проспекту Гагаріна в районі Автовокзалу, вулиць Олександра Васякіна (кол. Будьонного), Ярослава Мудрого (кол. Отто Брозовского)».

За дорученням мера в управлінні благоустрою та житлової політики проаналізували звернення городян щодо ремонтів доріг за останні півроку: 90 % прохань і скарг стосуються вулиць приватного сектору, тротуарів і прибудинкових доріг.

Олександр Катриченко сказав: «Ми розуміємо стурбованість жителів у питанні прибудинкових територій. Але, до них людям ще потрібно доїхати, тому, за завданням мера, основним напрямком  на 2016 рік у ремонті доріг є, крім центральних магістралей, внутрішньоквартальні дороги. Пріоритет на 2017 рік - «йти» все ближче і ближче до будинків. Це - приватний сектор, прибудинкові території - те, про що просять люди. Ми прекрасно розуміємо, про що вони говорять - є ями, незручно заїжджати у двір та під'їзди. Тому, дуже ретельно будемо займатися цим».

Також у 2016 році успішно зарекомендував себе проект «Криворізький дворик». За бажанням криворіжців у дворах почали замість асфальту укладати плитку. Такий підхід є прийнятою в Європі технологією ремонту прибудинкових доріг. Проект вже реалізований по вулиці Миколаївське шосе (Центрально-Міський район), на мікрорайоні  Східний-2 (Довгинцівський район). З наступного тижня буде розпочато укладання плитки в дворі по вулиці Ухтомського в Тернах і на вулиці Катерининській (кол. Мануйлова) і Тесленка в Саксаганському районі.

«Роботи багато. Завдання – підготувати дороги не тільки до проходження осінньо–зимового періоду, але також зробити такий обсяг робіт, щоб з весни наступного року можна було спокійно заходити в приватний сектор і займатися тротуарами», - підсумував Ю. Вілкул.


 

06 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради