Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ШАНОВНІ КРИВОРІЖЦІ!

Створено: 2016-10-06 09:58:29Оновлено: 2016-10-06 09:59:22

З 01 жовтня 2016 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України  щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України», яким запроваджується оформлення паспорта громадянина України у формі картки, що містить електронний чіп (ІD–паспорти).

Враховуючи багаточисельні звернення громадян щодо його реалізації в місті, роз’яснюємо.

На сьогодні відсутній механізм та порядок видачі ІD–паспортів, так як не розроблено відповідних постанов Кабінету Міністрів України, як передбачено  пунктом 7 заключних положень зазначеного Закону.

Виконкомом міської ради отримано роз’яснення Головного управління Державної міграційної служби України у Дніпропетровській області, що до прийняття зазначених постанов діє старий порядок, який передбачає видачу паперових паспортів. При цьому, дана норма не стосується громадян України, які досягли 16-річного віку – їм видаються паспорти у формі ІD-картки територіальними  підрозділами Головного управління Державної міграційної служби України в м. Кривому Розі. Також, отримати дану послугу можливо через портал igov.org.ua.

Шановні мешканці міста! Враховуючи зазначене, для оформлення паспортів громадян України, обміну, внесення  змін до них, потрібно звертатися до Центру надання адміністративних послуг, його територіальних підрозділів із відповідним пакетом документів.

Додаткову  інформацію  можливо  отримати  за  телефонами:  92-25-94,    92-13-89, 409-08-28, або в Центрі надання адміністративних послуг, за адресою:

пл. Молодіжна (Радянська), 1.


 

06 жовтня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради