Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Участь криворіжців у соціальній програмі «Прихисток»

Створено: 2022-07-06 09:21:10Оновлено: 2022-07-06 09:25:42

Кривий Ріг – є містом, мешканці якого активно допомагають внутрішньо переміщеним особам, в тому числі і розміщенням у своєму житлі. З квітня місяця до домівок криворіжців на безкоштовній основі заселилося 5113 українця, що вимушені були залишити своє власне житло у зв'язку із повномасштабним вторгненням російських військ. 1703 криворіжця надали своє власне житло для проживання внутрішньо переміщених осіб і всі вони мають право на отримання компенсації витрат у рамках соціальної програми «Прихисток».

Вже другий місяць поспіль адміністратори Центру «Віза» («Центр Дії») в кожному районі, з 1 по 5 число приймали відповідні заяви, а  оскільки 2 та 3 червня припали на вихідні дні, керівництвом міста було прийнято рішення не зупиняти прийом, тож двері Центру «Віза» («Центр Дії») були відчинені і в субботу, і в неділю.

Криворіжці, які подавали заяви на компенсацію особливо дякували за можливість звертатися до адміністраторів у своєму районі, а не їхати до Головного офісу у липневу спеку. Та все одно лідером з прийому заяв у рамках соціальної програми «Прихисток» став Головний офіс Центру «Віза» («Центр Дії») на площі Молодіжній, 1 – у цьому місяці третина всіх заявників звернулись саме до нього.

Загалом, на компенсацію витрат особі, що прихистила внутрішньо переміщених осіб цього місяця подано 1404 заяви. Найактивнішими, крім Металургійного були Саксаганський та Покровський район – обидва прийняли понад 200 заяв, а от в Інгулецькому районі (ЮГОК та ж/м Інгулець) заявників найменше – всього 109. Значно зросла і кількість заяв, що подаються в електронному вигляді – у цьому місяці їх 151. До речі, повідомлення про розміщення у своєму житлі внутрішньо переміщених осіб у липні вперше подали ще 106 криворіжців

Шановні криворіжці! Нагадуємо, що подавати заяву на компенсацію витрат потрібно щомісяця з 1 по 5 число, а у разі припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості - цього ж дня подати заяву з інформацією про зміну переліку мешканців або припинення розміщення.

 

Ми працюємо для Вас!

#ВсеБудеЦНАП!

 

Контакти Центру адміністративнихпослуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

06 липня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради