Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії»): роз’яснюємо як відновити втрачений паспорт громадянина України під час воєнного стану

Створено: 2022-07-06 15:31:13Оновлено: 2022-07-06 15:34:12

Паспорт громадянина України – це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Під час воєнного стану виникають непередбачувані обставини, за яких, паспортний документ було знищено, пошкоджено, втрачено чи прострочено. Роз’яснюємо, як відновити паспорт у разі його втрати.

 У Кривому Розі відновити втрачений паспорт можна звернувшись незалежно від місця реєстрації до паспортних офісів  Центру «Віза» («Центр «Дії»), територіальних підрозділів ДМС або ДП «Документ», та надати наступні документи:

  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків або відмову від його прийняття (за наявності, оригінал або копія);
  • свідоцтво про одруження/розлучення (за наявності, оригінал);
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або роздрукована квитанція з програмного продукту «cheсk» або інформація про сплату збору (реквізити платежу) в будь-якій формі.

За звичайною процедурою відновлення паспорта громадянина України складає до 20 робочих днів, при цьому його вартість становить 372 грн., до 10 робочих днів – 498 грн.

Крім того, у разі втрати паспорта сплачується державне мито у розмірі 34 грн.

Паспорт громадянина України у формі ID-картки особам віком від 14 до 18 років видається строком дії на 4 роки. Після досягнення 18-річного віку – на 10 років.

Звертаємо увагу на те, що на час воєнного стану в Україні зупинено строки надання адміністративних послуг суб’єктами їх надання, це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2022 № 165 «Деякі питання реалізації прав, свобод і законних інтересів фізичних та юридичних осіб».

Важливо! У випадку втрати паспорта громадянина України, як документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України можна використовувати:

  • «єДокумент» у мобільному застосунку «Дія»; 
  • закордонний паспорт;
  • водійське посвідчення;
  • цифрові документи у мобільному застосунку «Дія».

 

 

МИ ПРАЦЮЄМО ДЛЯ ВАС! 

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» (Центр «Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected],

                                                                                                http://viza.kr.gov.ua/

06 липня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради