Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрію Вілкулу присвоєно звання Почесного члена Національної Академії гірничих наук Республіки Казахстан

Створено: 2017-07-06 15:18:34Оновлено: 2017-07-06 15:27:50

З 5 по 6 липня в Кривому Розі проходить VIII Міжнародний симпозіум «Якість-2017». Його організатором є Академія гірничих наук України. Участь у представницькому форумі беруть понад 100 науковців, промисловців, керівників державних і громадських організацій з усієї України. Почесний гість симпозіуму - Президент Національної Академії гірничих наук Республіки Казахстан.

Президент Академії гірничих наук України Юрій Вілкул наголосив на важливості питань, які розглядаються на форумі. Це - якість залізорудної продукції, металургійного виробництва, навколишнього середовища. «Дійсно, багато вирішується питань щодо підвищення якості продукції наших гірничо-збагачувальних, металургійних та інших підприємств. Дуже важлива і актуальна тема-впровадження природоохоронних заходів, поліпшення екологічного стану в промислових регіонах».
«Підкреслю, що в сучасному світі дуже важливо, щоб піднімалася не лише якість продукції, але, найголовніше, - якість життя людей», - зазначив Вілкул.
На запрошення Президента Академії гірничих наук України в роботі симпозіуму взяв участь Президент Національної Академії гірничих наук Республіки Казахстан Нурлан Ріспанов. "Наша Академія була створена рік тому, і ми зверталися до низки іноземних Академій гірничих наук з пропозиціями щодо наукової співпраці І однією з перших відгукнулася Академія гірничих наук України. Для нас це - величезна честь і висока довіра », - сказав Нурлан Ріспанов.
Рішенням Національної Академії гірничих наук Республіки Казахстан Юрій Вілкул обраний її Почесним членом. В рамках симпозіуму Юрій Вілкул та Нурлан Ріспанов підписали угоду про співробітництво між Академіями.

06 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради