Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі визначили переможців VII Всеукраїнського фестивалю народної творчості «Червона калина»

Створено: 2017-07-06 15:34:22Оновлено: 2017-07-06 15:39:43

Третій рік унікальний конкурс проводиться в нашому місті руди і металу. Цього разу в ньому взяла участь рекордна кількість учасників - понад півтори тисячі чоловік з 13 областей України: 105 колективів та 125 вокалістів.

Вітаючи гостей та учасників на закритті фестивалю, мер Юрій Вілкул сказав: «Українська пісня - це душа нашого народу, що дає сили жити і працювати. Протягом чотирьох днів Кривий Ріг став центром культурного життя та душею України. Чудові колективи, талановиті виконавці з усієї країни дарували нам свою творчість та розкривали глибину і красу української пісні. Упевнений, в наступному році фестиваль збере ще більше учасників!».

Кривий Ріг - одне з небагатьох міст України, де ще проводяться такі масштабні культурні заходи в рамках підтримки народної творчості.
Журі фестивалю «Червона калина» очолював Заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв Петро Андрійчук. Разом з ним творчі досягнення учасників фестивалю оцінювали Заслужений діяч мистецтв України Володимир Коваленко та Народна артистка України Оксана Пекун.

«Як завжди Кривий Ріг на найвищому рівні прийняв гостей і учасників конкурсу. Від щирого серця вдячні меру Юрію Григоровичу за підтримку, теплий і гостинний прийом. Завдяки цьому конкурсні дні пролетіли дуже плідно. Ми для себе відкрили багато нових колективів та виконавців», - поділилася враженнями Народна артистка України.
Гран-Прі VII фестивалю «Червона калина» отримали два колектива: хор «Зоряниця» з Миколаєва та народний фольклорний ансамбль «Ексампейя», місто Кропивницький. Важливо відзначити, що Оксана Пекун відібрала шість криворізьких колективів для участі в музичному телевізійному проекті «Фольк-мюзік діти», який відбудеться восени. «Я просто закохалася в ваше місто і щиро вдячна Криворіжжю за натхнення», - зазначила Пекун.

Довідково:
У Кривому Розі щорічно проводиться один всеукраїнський, два обласних і 30 міських творчих фестивалів і конкурсів. У фестивалі «Весна Рудани» бере участь близько 200 творчих колективів різного віку. Одним із символів Кривого Рогу став молодіжний фестиваль сучасної музики «Турбофлай». У 2012 році криворізькі танцюристи перемогли у всеукраїнському телевізійному конкурсі «Майдан's - 3».

06 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради