Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

До уваги власників, за якими визнано право власності на підставі рішення суду!

Створено: 2017-07-06 14:33:27Оновлено: 2017-07-06 15:02:46

До виконавчого комітету Криворізької міської ради досить часто звертаються заявники, які набувають право власності на підставі рішення суду. З цього приводу у запитувачів послуг можуть виникати деякі питання, які необхідно роз’яснити.

Законом визначено, що державна реєстрація проводиться на підставі, зокрема, рішення суду щодо права власності на нерухоме майно, що набрало законної сили.

Державний реєстратор під час здійснення реєстраційних дій обов’язково використовує відомості, з Єдиного державного реєстру судових рішень, у якому відображується, зокрема, інформація про дату набрання законної сили рішенням суду.

У разі відсутності зазначеної інформації на рішенні суду, яке подав заявник для реєстрації та у Єдиному реєстрі судових рішень, державним реєстратором буде зупинено розгляд заяви та направлено інформаційний запит до суду для отримання відповідної інформації.

Наступним важливим питанням є правильність оформлення судового рішення. Відповідно до вимог ведення діловодства в судах, тексти судових рішень, ухвал та інших процесуальних документів суду зберігаються в системі документообігу суду у вигляді електронного документа, який засвідчується цифровим підписом судді.  На кожній сторінці судових рішень, які друкуються із системи, автоматично в нижньому правому куті документа формується унікальний штрих-код.  Видача ( в тому числі надсилання та вручення) судових рішень, їх копій, без штрих-коду заборонена.

Третім, не менш важливим моментом, на який слід звернути увагу заявникам, є правильність відображення інформації у рішенні суду. Отримавши рішення суду, рекомендуємо УВАЖНО прочитати його, звіривши всі дані, необхідні для проведення реєстрації права власності:

-  прізвище, ім’я, по батькові набувача права власності та інші відомості, які його ідентифікують (дата народження, податковий номер);

-  адреса нерухомого майна, яка, до речі,  має зазначатися повністю (наприклад, Дніпропетровська область, м. Кривий Ріг, вулиця Весняна, будинок 1, квартира 1), для земельної  ділянки має зазначатися її кадастровий номер та місце розташування;

-  технічні характеристики об’єкта нерухомого майна: площа об’єкта нерухомості – загальна та (за наявності) житлова, площа земельної ділянки, складові частини об’єкта тощо.

Перевіривши зазначені відомості під час отримання рішення суду, можна одразу виявити та усунути друкарські чи інші наявні у них помилки, що не тільки збереже час заявників, а й дозволить отримати послугу з реєстрації просто, доступно та якісно.

Ми працюємо для Вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;      e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; тел. 493-08-28, 92-25-94, 92-13-61, 92-13-77, 92-13-89, "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

06 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради