Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Проведено засідання круглого столу щодо забезпечення кадрами підприємств малого та середнього бізнесу міста

Створено: 2018-04-06 15:41:59Оновлено: 2018-04-06 15:43:26

«Пошук нових підходів до підготовки кваліфікованих кадрів професійно-технічними та вищими навчальними закладами для забезпечення потреб підприємств малого і середнього бізнесу» - це головний вислів на засіданні круглого столу на тему: «Формування регіональної політики щодо забезпечення кадрами нової генерації підприємств малого та середнього бізнесу міста», який відбувся у виконкомі міської ради 30.03.2018 за участю структурних підрозділів виконкому міської ради, керівників та фахівців професійно-технічних і вищих  навчаль-них закладів (далі - ПТНЗ і ВНЗ), роботодавців, профспілок, громадських об’єднань. 

При спілкуванні з керівниками підприємств харчової промисловості, сфери  послуг, торгівлі, закладів ресторанного господарства та інших об’єктів бізнесу було встановлено, що на сьогоднішній день гостро стоїть питання про забезпечення кваліфікованими кадрами, на що є ряд об’єктивних та суб’єктивних причин.

Напередодні цієї зустрічі було проведено анкетування серед об’єктів бізнесу і було встановлено яких саме кадрів на теперішній час не вистачає. Насамперед це робітничі спеціальності такі як: кондитери, кухари, офіціанти, водії, оператори, наладчики, слюсарі тощо.

У ході обговорення були розглянуті можливості ПТНЗ і ВНЗ по забезпеченню кадрами об’єктів бізнесу і намічені можливі шляхи покращення ситуації, яка склалася з цього питання, а також було зазначено, що вони готові розширити перелік нових професій на вимогу ринку праці.

При цьому керівникам підприємств було рекомендовано активізувати взаємовигідну співпрацю, у тому числі шляхом укладання угод з ПТНЗ і ВНЗ на підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації кадрів.

Керівники ряду підприємств зазначили, що готові надати свою матеріально-технічну базу для проходження практики учнями та студентами, а потім офіційно їх працевлаштувати.

06 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради