Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі після капремонту відкрили хірургічне відділення в 17-й міській лікарні

Створено: 2017-04-06 09:19:12Оновлено: 2017-04-18 10:47:45

Кривий Ріг – перше місто в Україні, в якому була впроваджена практика соціального партнерства між містом  та великими промисловими підприємствами. Під керівництвом міського голови Юрія Вілкула у Кривому Розі реалізується спільна соціальна програма з компанією Метінвест  з  розвитку міста.

Міський голова Юрій Вілкул та генеральний директор Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату Олександр Герасимчук відкрили після капітального ремонту хірургічне  відділення в лікарні №17.

Юрій Чорновіл, головний лікар лікарні №17 сказав: «Тільки завдяки допомозі  міської влади наш медичний  заклад  не був закритий  після скорочення фінансування з держбюджету. Місто доклало зусиль, щоб лікарня отримала статус лікарні інтенсивного лікування і не було скорочено жодне одне відділення. А це дуже важливо. Адже для 40-тисячного житлового масиву Інгулець - це єдиний лікувальний заклад. Наша лікарня обласного підпорядкування, але  фактично звідти ми не отримуємо  жодноїдопомоги. Місто взяло на себе фінансування заробітної плати лікарям, виділяє гроші на харчування, медикаменти та оплату енергоносіїв. У рамках соціального партнерства Інгулецький ГЗК зробив нам ремонт в хірургічному відділенні. Наш колектив відчуває реальну підтримку і турботу міста та  компанії Метінвест. Найголовніше, тепер ми зможемо надавати пацієнтам більш якісні медичні послуги».

Хірургічне відділення розраховане на 30 чоловік.  У ході   ремонту   зроблені палати, маніпуляційні кабінети, їдальня і санвузли. 100% замінені системи тепло  та-водопостачання, встановлені металопластикові вікна та двері, придбано нові зручні меблі.

Звертаючись до колективу відділення, міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Ситуація з медициною сьогодні складна по всій країні. Навіть в умовах постійного недофінансування державою,  місто  все робить для підвищення ефективності медичної допомоги. Відкриваються нові амбулаторії, закуповується сучасна медтехніка. Для нас головне – це рівень життя  та здоров'я криворіжців. Ми будемо робити все можливе для підтримки охорони здоров’я у Кривому Розі».

Генеральний директор Інгулецького ГЗК Олександр Герасимчук сказав: «17-я лікарня - опорний стаціонар для  житломасиву Інгулець та прилеглих сіл Широківського району. Це понад 70 тисяч чоловік. Я абсолютно впевнений, що наші мешканці повинні мати можливість отримати медичну допомогу за місцем проживання. Тому велику увагу ми приділяємо саме сфері охорони здоров'я. Ремонт хірургії – важливий етап модернізації клініки. Ми й надалі будемо продовжуватироботу в цьому напрямку».

Довідково: Модернізація клініки почалася з 2015 року. Раніше було відремонтовано дитяче відділення, відкрита оздоровча соляна кімната. Наступним кроком стане ремонт травматологічного відділення.

06 квітня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради