Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Коли в інших містах об`єкти бізнесу закриваються, у Кривому Розі відкриваються нові - підприємець Олег Бондар

Створено: 2017-02-06 10:03:46Оновлено: 2017-02-07 09:58:21

Шостий рік під керівництвом міського голови Юрія Вілкула у Кривому Розі реалізується міська програма розвитку підприємництва. Як результат, у Кривому Розі склалася унікальна ситуація - коли по всій країні субєкти господарювання закриваються, у Кривому Розі йде їх зростання. За даними моніторингу міського відділу реєстрації на 1 лютого 2017 року в Кривому Розі кількість об'єктів бізнесу збільшилася на 39 одиниць. Відкриваються нові підприємства в основному в сфері побутового обслуговування. Це - салони, перукарні, підприємства по ремонту та сервісному обслуговуванню.

На оперативній нараді мер поставив завдання управлінню розвитку підприємництва активізувати програму підтримки підприємців і в 2017 році. «Необхідно зробити все від вас залежне, щоб бізнес у місті розвивався, щоб на всіх етапах все було максимально відкрито і прозоро», - підкреслив Юрій Вілкул.

За дорученням мера у Кривому Розі встановлений найнижчий в Україні понижуючий коефіцієнт вартості земельних ділянок для малого і середнього бізнесу – 0,3%. З 2012 року ставки єдиного податку залишаються незмінними і діє преференція «50% зниження» для підприємців, які легалізували 10 найнятих працівників. Крім того, розмір відрахувань підприємців у створення і розвиток міської інфраструктури становить 0,1% від загальної вартості будівництва (реконструкції) об'єкта при встановленій державою вартості 10 %. Щоб підтримати у теперішній складний час малий і середній бізнес, в 2017 році за запропонованою мером програмою місто буде компенсувати ставки за кредитами для підприємців, які будуть створювати нові робочі місця і нададуть кращий інвестиційний проект у сфері будівництва, виробництва, IT-технологій. Місто компенсує 50% річного кредиту за кожне робоче місце - до 5 тис. грн.

«Підприємцям, особливо тим, хто працює в малому і середньому бізнесі - зараз складно виживати. Я спілкуюся з багатьма колегами з інших міст і з упевненістю можу сказати - не в кожному місті мерія так підтримує бізнес, дійсно допомагає йому і створює сприятливі умови для розвитку підприємництва. Коли в інших містах об'єкти бізнесу закриваються, у Кривому Розі відкриваються нові», - сказав підприємець Олег Бондар.

Також серед новацій 2017 року в сфері підтримки бізнесу: розробка пакету «Новий суб'єкт – новий об'єкт». Начальник Муніципального центру послуг Наталія Романовська сказала: «Зараз готується перший етап. Людина зможе зареєструватися як підприємець і відразу ж здати документи для отримання декларації МНС та повідомити управління розвитку підприємництва про розміщення об'єкта бізнесу. Другим етапом буде оформлення землі, взяття в оренду комунальної власності. Тобто, майбутнім підприємцям не потрібно буде ходити по інстанціям і службам, збирати різні довідки і стояти в чергах. Все це він зможе зробити, прийшовши до нас у Центр».


 

06 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради