Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Що варто знати криворіжцям стосовно довідок про реєстрацію місця проживання та про склад сім’ї?

Створено: 2017-09-05 16:17:48Оновлено: 2017-09-05 16:18:45

Законодавством передбачено, що до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад віднесено формування та ведення реєстру територіальної громади відповідно до закону.

Криворізька міська рада своїм рішенням від 31.03.2016 визначила, що виконавчі органи районних у місті рад формують та ведуть реєстр територіальної громади, реєструють місце проживання фізичних осіб та розглядають інші питання (проживання, реєстрація тощо) згідно з чинним законодавством України.

Таким чином, органами реєстрації місця проживання громадян у місті Кривому Розі є виконкоми районних у місті рад. І це зручно криворіжцям!

Правилами реєстрації місця проживання встановлено, що до створення реєстру територіальної громади картотеки з питань реєстрації осіб, які передані відповідному органу реєстрації, ДМС, житлово-експлуатаційними організаціями та іншими підприємствами, установами та організаціями, що забезпечували ведення картотек з питань реєстрації фізичних осіб, підтримуються в актуальному стані за карткою реєстрації особи та адресною карткою особи за відповідними формами.

Відповідно до законодавства довідка про реєстрацію місця проживання – документ, який видається органом реєстрації особі за її вимогою та підтверджує реєстрацію місця проживання або місця перебування особи.

Враховуючи вищевикладене, слід зазначити, що з квітня 2016 року інформацією щодо реєстрації місця проживання осіб володіють виконавчі комітети районних у місті рад, які уповноважені, зокрема видавати довідки про реєстрацію місця проживання.

Крім того,  задля зручності  громадян, у тому числі і тих, які отримують субсидії на оплату послуг житлово-комунального господарства, виконкомом Криворізької міської ради було прийнято рішення, відповідно до якого інформація про зареєстрованих осіб отримується органами соціального захисту населення шляхом безпосередньої взаємодії з органами реєстрації місця проживання.

Не варто плутати довідку про реєстрацію місця проживання та довідку про склад сім’ї, адже це різні за змістом та формою документи.

З метою забезпечення прав мешканців міста на отримання державних соціальних допомог, на виконання норм чинного законодавства, виконкомом Криворізької міської ради 14.09.2016 прийнято рішення  яким довідки про склад сім’ї рекомендовано видавати об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, житловим кооперативам, житлово-будівельним кооперативам, відповідним підприємствам (організаціям), що обслуговують житлові будинки (у тому числі гуртожитки), органам самоорганізації населення.

Таким чином, для отримання зазначених довідок звертатись до виконкомів районних рад не потрібно.

Ми працюємо для Вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34;      e-mail: [email protected].


 

 

05 вересня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради