Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Експерти Фундації польсько-української співпраці: Кривий Ріг – місто, на яке українським містам треба рівнятися з багатьох питань

Створено: 2018-03-05 16:20:37Оновлено: 2018-03-05 16:24:09

Для розвитку Кривбасу міський голова Юрій Вілкул продовжує залучати кращий світовий досвід і фінансування

Кривий Ріг з робочим візитом відвідали експерти Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ. Разом з німецьким фондом GIZ вони реалізують в Україні спільний проект «Підтримка впровадження та розвитку Громадського бюджету». У 2018 році проект запрацює у Дніпропетровській, Харківській і Запорізькій областях. Зараз експерти ПАУСІ формують список міст – учасників.

Кривий Ріг першим в Україні почав системно реалізовувати європейський проект «Громадський бюджет». Вже відбулося три конкурси. За пропозицією мера Юрія Вілкула у 2016 році в півтора рази  було збільшено фінансування «Громадського бюджету» :  з 10 до 15 млн. грн., а також, що дуже важливо, зменшено співфінансування для учасників  - з 10 до 5 % від загальної вартості проектів.  Відтак, кількість  учасників  збільшилася,   розширився список проектів. Завдяки двом етапам конкурсу «Громадський бюджет» у  Кривому Розі вже реалізовано 88 проектів з розвитку міста. У 2018 році їх буде ще 47.

З експертами ПАУСІ зустрівся міський голова Юрій Вілкул. У ході розмови  обговорювалися питання організації та проведення у  Кривому Розі конкурсу «Громадський бюджет».  Леонід Донос, координатор проектів Фундації польсько-української співпраці сказав: «Для нас велика честь приїхати  до вашого міста, зустрітися з мером. Мені імпонує, що міський голова особисто підтримує цей конкурс, розвиває його, постійно проводиться оцінка «Громадського бюджету». Крім конкурсу «Громадський бюджет» ми бачимо, що міська влада активно залучає жителів  до участі  в  розвитку міста  через інші програми. Кривий Ріг – місто, на яке українським містам треба рівнятися з багатьох питань».

Міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Ми відкриті до співпраці  та нових, цікавих ідей, спрямованих на підвищення якості та комфорту життя криворіжців. У нас вже є достатній досвід роботи з Громадського бюджету. Зараз розробляємо разом з громадськістю положення про проведення четвертого конкурсу. І нам корисна дискусія з вами, європейськими експертами, як вдосконалити конкурс, щоб якомога більше мешканців  і громадських організацій могли реалізувати свої проекти, спрямовані на розвиток нашого рідного Кривого Рогу».

17 березня представники ПАУСІ визначать перелік міст з якими будуть працювати. І наступним етапом стане проведення тренінгів та консультацій в містах – учасниках.


 

05 березня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради