Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Вільний вибір постачальників газу та електричної енергії

Створено: 2023-01-05 13:53:34Оновлено: 2023-01-05 13:57:09

Ураховуючи питання, що були підняті на зустрічі 28.12.2022 суб’єктів господарювання з керівництвом органів місцевого самоврядування, інформуємо щодо можливості зміни суб’єктами господарювання постачальників послуг з надання електричної енергії та газу.

Постачання газу на території України можуть суб’єкти господарювання, які мають відповідну ліцензію. З інформацією щодо видачі та скасування зазначених ліцензій можна ознайомитися на офіційному сайті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)  у розділі «Ліцензування природного газу та нафти» https://cutt.ly/02jDd06

Слід зауважити, що діяльність постачальника природного газу наразі не обмежується межами конкретної області, будь-який постачальник може здійснювать поставку газу по всій території України.

При цьому значна кількість постачальників газу для суб'єктів господарювання не оприлюднюють свої ціни на офіційних сайтах, пропонуючи кожному споживачеві індивідуальні умови. 

Споживач має право в установленому порядку на зміну електропостачальника шляхом укладення нового договору про постачання електричної енергії споживачу (постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг) з новим електропостачальником.

На офіційному сайті оператора системи розподілу електричної енергії ДТЕК Дніпровські Електромережі (https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/supplier-registry) розміщено Порядок зміни електропостачальника за ініціативою споживача та Реєстр суб'єктів господарювання, які провадять діяльність з постачання електричної енергії споживачу, що отримали доступ до мереж АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» (станом на 22.12.2022  - 488 од.).

 

 

 

 

05 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради