Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Центр «Віза» («Центр Дії»): витяг про місце проживання можна отримати у смартфоні

Створено: 2023-01-05 10:50:25Оновлено: 2023-01-05 10:53:42

Витяг про місце проживання або так звана «довідка про прописку» необхідна при отриманні кожної четвертої державної послуги. Наприклад: при одруженні, відкритті рахунку в банку, влаштуванні дитини в садочок чи при оформленні на роботу.

Наразі витяг про місце проживання можна згенерувати в три кліки у своєму смартфоні за допомогою застосунку «Дія». Послуга з червня була доступна лише на порталі «Дія», а відтепер і в застосунку.

 

Щоб отримати витяг про реєстрацію місця проживання необхідно:

  • оновити додаток «Дія» у своєму смартфоні;
  • у розділі «Послуги» вибрати «Довідки та витяги»;
  • обрати послугу «Витяг про місце проживання»;
  • натиснути «Замовити витяг»;
  • ваша заява буде опрацьована протягом декількох хвилин;
  • якщо відомості про вас знайдені в Реєстрі  територіальної громади, можете завантажити pdf-документ протягом 24 годин на свій смартфон.

Також можна згенерувати витяг про місце проживання малолітньої дитини, якщо свідоцтво про народження дитини відображається у додатку «Дія».

Таким чином електронний документ завжди з вами у кишені. Жодних роздруківок, сканів та паперів. А відсканувавши QR-код,  державні органи можуть переконатися в дійсності витягу. Витяг про місце проживання вважається дійсним до внесення змін у відомчій інформаційній системі Державної міграційної служби. Додаткових печаток та підписів сформований витяг не потребує.

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії. 

Ми працюємо для Вас!

Все буде Україна!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
тел. 0 800 500 459 (безкоштовно),

e-mail: [email protected]

 

http://viza.kr.gov.ua

 

 

05 січня 2023

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради