Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ю. Вілкул: Завдання кожного студента – отримати якісні знання, що в майбутньому допоможуть молоді відновлювати економіку рідного Кривого Рогу та України

Створено: 2022-04-04 08:33:10Оновлено: 2022-04-04 08:35:23

В.о. міського голови Юрій Вілкул зустрівся з керівництвом та викладачами Криворізького Національного університету та взяв участь в онлайн-лекції для студентів, які навчаються за програмою «Гірництво».

 

«Навіть в умовах воєнного стану ми в Кривому Розі робимо все можливе, щоб забезпечити знаннями студентів. Для цього організовано онлайн-навчання і для студентів, котрі навчаються в криворізьких вишах, закладах фахової передвищої та професійно-технічної освіти, так і для студентів, які вимушено покинули свої міста через воєнні дії, та переїхали до Кривого Рогу», – сказав Вілкул.

 

Завдяки цьому студенти, які були вимушені залишити рідні міста, мають змогу в Кривому Розі продовжити здобуття освіти в межах внутрішньої академічної мобільності в якості слухачів за індивідуальними планами. Для кожного студента, який звертається в Кривому Розі до закладів вищої освіти міста, розробляється індивідуальна програма навчання.

Зокрема, зараз КНУ оформлює документи на студентів Приазовського державного технічного університету (ПДТУ) та Маріупольського державного університету.

З одним с таких студентів, Олександром, студентом 2-го курсу ПДТУ за спеціальністю «Транспорті технології», зустрівся в.о. міського голови Юрій Вілкул та ректор КНУ Микола Ступник.

«Олександр навчався в Маріуполі за спеціальністю «Транспорт і технології». Тому, ми запропонували йому стати слухачем двох освітніх програм – «Транспорті технології» та «Автомобільний транспорт». З кожним студентом, котрий приїжджає до Кривого Рогу та звертається до КНУ, ми проводимо адресну роботу, щоб забезпечити йому отримання освіти», - сказав ректор КНУ Микола Ступник.

 

«Ніколи не думав, що буду ось так сидіти поряд з поважними людьми – керівником міста, ректором університету. Мене запевнили, що допоможуть з навчанням. Зараз намагаюся адаптуватися, знайомлюся з містом – зранку пробіжка, гуляю парками, тут їх багато, є де походити, подихати свіжим повітрям. Криворіжці дуже доброзичливі, добрі!»,- поділився враженнями Олександр Панчишкін, студент Приазовського державного технічного університету.

 

Очільник міста Юрій Вілкул, який є професором та доктором технічних наук, також взяв участь в онлайн лекції для студентів 3-го курсу, які навчаються за освітньою програмою «Гірництво».

 

«Я дякую усім викладачам, які навіть в умовах війни передають свої знання молоді, і звертаюся до студентів: задача кожного студента – докласти максимум зусиль, щоб отримати якісні знання, що в майбутньому будуть спрямованні на відновлення економіки рідного Кривого Рогу та України», - сказав в.о. міського голови Юрій Вілкул.

04 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради