Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Які послуги можна отримати у ЦНАПі під час воєнного стану?

Створено: 2022-04-04 15:35:42Оновлено: 2022-04-04 15:38:05

Війна в країні змусила обмежити доступ до інформаційних ресурсів державних органів, тому значна частина послуг була призупинена. Але вже зараз суб’єкти надання послуг перелаштували роботу і працюють, розглядають документи, приймають рішення та надають послуги, як це вимагають сьогоднішні умови.

Отож, важливі зміни у роботі Центру «Віза» на воєнний період:

– Зупинено терміни надання послуг. Найвірогідніше, ви отримаєте послугу вчасно, але якщо терміни будуть дещо зміщені, це не вважатиметься порушенням.

– єДокумент – документ, що посвідчує особу на час дії воєнного стану – дозволяє замовляти послуги. Потрібно просто встановити застосунок Дія.

– Реєстрацію нерухомості, державну реєстрацію громадських формувань – тимчасово призупинено.

– Реєстрація ЮО і ФО, БФ, ГО, інші нагальні реєстраційні дії здійснюються державним реєстратором невідкладно, після отримання в повному обсязі документів, незалежно від місця знаходження. Сплата адмінзбору може підтверджуватися електронною копією. У Дніпропетровській області звернутися можна до Південно – Східного Міжрегіонального управління Міністерства юстиції тел. (056) 713-46-90 (м.Дніпро пр.Дмитра Яворницького, 21а),  або на е-mail:[email protected].

– Реєстрацію місця проживання /декларування, а також зняття – призупинено, за виключенням зняття з реєстрації померлих осіб. В «офісах прописки» районних у місті рад можливо оформити довідку про реєстрацію місця проживання.

– Обмін посвідчення водія здійснюється лише для осіб, які можуть виїжджати за кордон, ЗСУ, ТРО. Термін дії документів, які закінчились, продовжено.  З 01.04.2022 відновлено послугу з перереєстрації транспортного засобу при оформленні договору купівлі-продажу в сервісному центрі МВС. Також громадяни можуть складати іспити на категорії С1, С, С1Е, СЕ, D1, D, D1E, DE.  Особам, які пройшли навчання в автошколі, буде доступний теоретичний іспит на категорію В. Згодом буде відновлено здачу і практичного іспиту на дорогах загального користування.  У Кривому Розі отримати дані послуги можна в територіальних сервісних центрах №1243 та №1248.

Паспортні послуги: видача паспортів та вклейка фото дітей у закордонний паспорт, продовження терміну дії закордонного паспорту на термін до 5 років відбувається безпосередньо у підрозділах міграційної служби у Кривому Розі в режимі живої черги. Гаряча лінія ДМС у Дніпропетровській області  – 0 567 20 30 17.

Будівельні послуги: у зв’язку з відновленням роботи Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва, в Центрі «Віза» через адміністраторів можна отримати:

  • будівельний паспорт забудови земельної ділянки;
  • містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки;
  • подання або внесення змін до повідомлення про початок підготовчих та будівельних робіт;
  • реєстрацію декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

– Дозвільні документи надаються, окрім тих, які пов’язані із Земельною кадастровою картою. У зв’язку з призупиненням роботи Державного земельного кадастру витяги та послуги пов’язані з даним реєстром не надаються.

– Послуги міської ради та виконкомів районних у місті рад, архівні послуги надаються в повному обсязі. По муніципальних онлайн послугах змінено режим прийому та видачі документів на офлайн.

Найбільш запитувані послуги у Центрі «Віза» на сьогодні:

-         соціальні послуги;

-         консультації з паспортних питань;

-         отримання архівної довідки;

-         дозвіл на порушення об’єктів благоустрою

Також відпрацьовуються механізми прийому громадян у ЦНАПі для отримання: 

-          довідки внутрішньо переміщеної особи;

-          допомоги на проживання  ВПО;

-          компенсації власникам житлових приміщень, які безоплатно розміщують ВПО під час воєнного стану;

-          коменсації за зруйноване житло.

Щоб отримати консультацію з питань надання адміністративних, інших публічних послуг телефонуйте на «Гарячу» лінію Центру «Віза» («Центр Дії»)  0-800-500-459, яка працює в посиленому режимі   щоденно з 8:00 до 16:30, у т.ч. по суботах та неділях.

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail:
[email protected],

https://viza.kr.gov.ua/

04 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради