Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О.Пискун: Військовою адміністрацією міста продовжує надаватися допомога в забезпеченні наших військових - закуплена партія кевларових касок британського виробництва, вона вже надійшла до Кривого Рогу і відправлена на першу лінію оборони

Створено: 2022-04-04 13:30:45Оновлено: 2022-04-04 13:32:40

Всіляку допомогу в забезпеченні наших захисників продовжує надавати Військова адміністрація Кривого Рогу. Через дефіцит і проблеми з поставками кожен закуплений і доставлений до міста вантаж - вже відчутна перемога. Перша партія кевларових касок, виготовлених у Великобританії, вже відправлена на зовнішні лінії оборони - 15 км від міста і далі.


Полковник Олександр Пискун, заступник командира в/ч - 3011 - радник начальника Військової адміністрації Кривого Рогу сказав:

«Адміністративно вирішити проблему поставок було складно, тому що це військова амуніція і такі військові поставки в цілому не фунціонал міських військових адміністрацій. Але, завдяки Олександру Вілкулу, наданим приватним коштам - все вийшло. У цих касках використовується міцний кевларовий матеріал. Тут дуже якісна підтулейна частина шолома, що забезпечує надійну вентиляцію, захищає від контузії під час ударів осколків. Я думаю, що така каска гідно витримає і осколкове влучання, і кулю до 9 мм».

Кевларові каски, які тепер захищатимуть криворізьких бійців, використовують спецпідрозділи багатьох європейських країн. Разом з касками та бронежилетами закуповуються балістичні окуляри.

Олександр Пискун підкреслив: «Це окуляри зі змінними лінзами, вони ефективні за різної погоди: і в сонячні, і в хмарні дні. Також, це  - захист від вітру та пилу. Вони дуже добре зарекомендували себе у використанні на блокпостах – я пам’ятаю 2014-рік і з особистого досвіду знаю, як важко без таких засобів. Тоді ми і мріяти не могли про таке.

Зараз ми майже стовідсотково закриваємо питання захисту військовослужбовців на найнебезпечнішому південному напрямку. Не буду говорити, скільки виготовлено і закуплено бронежилетів, це військова таємниця, але скажу так – декілька тисяч. Дякую начальнику Військової адміністрації Олександру Вілкулу та всім, хто бере участь у підтримці захисників Кривого Рогу. Віримо, що така амуніція допоможе нашим воїнам і перемога буде за нами. Все буде Україна!»

04 квітня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради