Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Завдяки підтримці міської влади всі школи, дитячі садки та позашкільні заклади Кривого Рогу готові до нового навчального року

Створено: 2016-08-31 16:50:59Оновлено: 2016-08-31 16:51:46

Протягом літа в більш ніж 80 школах проведені поточні ремонти, а в 31-му загальноосвітньому закладі  виконаний капремонт. Всі школи, дитячі садки, позашкільні заклади мають паспорти готовності до опалювального сезону. За рахунок міського бюджету проведена промивка та продувка систем опалення, а також повірка всіх приладів обліку.

Місто повністю взяло на себе проведення ремонтів та придбання обладнання для навчальних закладів. На робочій нараді з підготовки закладів освіти до нового навчального року, заступник мера з питань освіти Валентина Бєрлін сказала: «Протягом двох останніх років, після того, як держава припинила фінансування, за дорученням мера Юрія Вілкула місто повністю взяло на себе забезпечення харчуванням більш ніж 23 тис. школярів 1-4 класів- пільгових категорій, дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також дітей учасників АТО. Також, місто взяло на себе те, що недофінансовує уряд: на сьогодні жодна школа, дитячий садок, позашкільний заклад не мають боргів за спожитий газ, тепло, воду і світло. Важливо  й те, що вчителі у Кривому Розі, на відміну від багатьох інших міст,  отримують всі надбавки».

У закладах освіти системно впроваджують енергозберігаючі технології. Зокрема, у 2016 році замінено близько 2 тис. вікон на сучасні металопластикові. До кінця року ще буде встановлено близько тисячі. Завдяки встановленим у минулому році терморегуляторам тепла, які регулюють подачу тепла у відповідності з температурою повітря, не тільки підвищиться комфорт в класах, але й буде забезпечена економія газу.

В. о. начальника управління освіти і науки Тетяна Кріпак сказала: «Всі основні роботи завершені. А додатково в цьому році буде капітально відремонтовано ще 4 спортивних зали. Закінчуються роботи у Тернівському ліцеї і КЗШ №57. Також наведемо порядок  успортзалах  восьмої  школи та Центрально-Міського  ліцею».

Крім цього, в рамках співпраці з німецьким партнером - Фондом GIZ в Кривому Розі будуть реалізовані  й нові проекти з капітального ремонту двох шкіл. «У вересні буде підписаний договір на виконання робіт по 58-й школі в Саксаганському районі  та  76-й - у Тернівському»,- сказала Т. Кріпак.

Зокрема, в 58-й школі планується повна перебудова всіх приміщень для створення навчально-виховного комплексу з облаштуванням дитячих підгруп.

1 вересня новий навчальний рік почнеться для 65 тисяч школярів, майже 7 тисяч учнів професійно-технічних училищ, понад 30 тисяч студентів вищих навчальних закладів. Понад 7 тисяч малюків вперше сядуть за парти. Для забезпечення порядку 1 вересня поліція міста працюватиме у посиленому режимі.


 

31 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради