Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Депутати Криворізької міськради прийняли соціально важливі для мешканців міста рішення

Створено: 2015-01-31 15:51:52Оновлено: 2015-02-02 10:53:15

Вперше  пленарне засідання  сесії  міськради проходило  не у  сесійній залі будівлі міської ради. Місце,  де традиційно  збираються  депутати для  прийняття  найважливіших  питань життєдіяльності міста та  його мешканців 28 січня захопили    протестувальники.

Депутати міськради, члени виконкому, секретар міськради й  міський голова Юрій Вілкул неодноразово зустрічалися з представниками ініціативної групи для проведення перемовин  з тим,  щоб  люди  звільнили зал і сесія відбулася. Однак, конструктивного діалогу так і не вийшло.

«Тричі ми зверталися, говорили – дайте  можливість провести сесію, бо треба прийняти рішення з вкрай необхідних для жителів міста питань. Але у відповідь отримали  заяви - ви приходьте, а ми встанемо з ваших місць і не будемо заважати роботі. Проте це не прийнятні умови роботи депутатів. А сесію ми не могли не проводити. Це – соціальне питання. Із завтрашнього дня ми не знали б, чим кормити     дітей у соціальних  закладах. І той борг, який маємо  за січень  за  харчування - просто  не знали б,  як його погашати. Безумовно, якщо б ми сьогодні  не прийняли ставки по 4-х податках, а ухвалили їх на наступному тижні, у цьому році вони б вже не працювали»,- - підкреслив міський голова Юрій Вілкул.

Зважаючи на значення питань, було прийнято рішення провести виїзне  засідання сесії у виконкомі Дзержинської райради. У залі  були присутні  60 депутатів. Всі 122 питання народні обранці  обговорили та опрацювали  на профільних засіданнях посткомісій. До їх складу увійшли також представники громадських та профспілкових організацій, податкових інспекцій міста, правоохоронних органів, фахівці юстиції, структурних підрозділів виконкому міської ради.

Сьогодні депутати ухвалили відповідні рішення, основне з яких стосувалося соціального захисту жителів міста в умовах підвищення цін і тарифів на житлові і комунальні послуги.

На виконання доручення Криворізького міського голови Вілкула Ю.Г., враховуючи пропозиції представників громадських організацій міста щодо розгляду питання «Про Звернення Верховної Ради України до Організації об’єднаних націй, Європейського Парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ГУАМ, національних парламентів держав світу про визнання Російської Федерації державою-агресором», затверджене Постановою Верховної Ради України від 27 січня 2015 року №129-VIII, та визнання незаконних формувань «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями, секретарем міської ради Маляренко С.В. доручено створити  депутатську робочу групу із вивчення визначеного питання.

З боку депутатів пролунали пропозиції визнати, що Україна знаходиться у стані війни, а не АТО. Всі думки та аргументи по кожному із цих пунктів будуть  розглянуті на засіданнях робочої групи  за підсумками роботи якої  буде  підготовлений  відповідний проект-рішення.   

Відділ преси та інформації апарату міської ради і виконкому       
056)440-04-32,
mediakrivbass@ukr.net   

                                                              


 

 

31 січня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради