Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Інформація про рівень захворюваності на 26 січня 2010

Створено: 2010-02-02 23:15:26Оновлено:

Із настанням морозів, коли температура за Цельсієм вночі сягала мінус 23, рівень захворюваності на грип та ГРВІ у нашому місті зменшився. Воно й зрозуміло: вірус грипу найкомфортніше себе почуває у мокру, сиру та теплу погоду.

- Загалом нинішнього місяця тижневий епідпоріг не перевищувався, за винятком тільки 4-5 січня, - зазначає головний державний санітарний лікар Кривого Рогу Валерій Капшук. - Тобто, у ці два дні кількість щоденних занедужалих сягала за одну тисячу. І все ж зараз ситуація ще залишається в місті епідемічною, незважаючи на те, що в січні цього року сумарна захворюваність грипом і ГРВІ у порівнянні з минулим груднем 2009-го навіть зменшилась в кілька разів. За даними вірусологічної обласної лабораторії санепідстанції, вірус А(H1N1) виявлено у 386 чоловік.

У нашому місті зафіксовано 22 позитивні випадки, на жаль, померло 14 городян. Серед тих, хто захворів за останню декаду цього січня, більша частина – діти шкільного віку та підлітки. Прогноз на лютий-березень цього року очікується невтішний, тож у Кривому Розі й надалі будуть дотримуватись необхідних протигрипозних заходів та контролюватиметься стан їх виконання.

( детальніше – на сторінках газети «Червоний Гірник» від 26 січня 2010 року № 12)
© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради