Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Внесення відомостей до Єдиного реєстру боржників: наслідки при реєстрації нерухомості

Створено: 2018-04-03 12:41:35Оновлено: 2018-04-03 12:44:07

Виконавчий комітет Криворізької міської ради систематично здійснює заходи, спрямовані на захист прав власників нерухомості, у зв’язку з чим доводимо до відома мешканців міста, які бажають зареєструвати нерухомість, наступну інформацію.

Державний реєстратор при здійсненні реєстраційних дій обов’язково використовує відомості відкритих реєстрів та інформаційних систем, зокрема, перевіряє відомості у Єдиному реєстрі боржників. Це передбачено законом!

Основною метою перевірки відомостей в Єдиному реєстрі боржників є запобігання незаконному відчуженню майна боржників та порушенню прав інших осіб на таке майно.

Єдиний реєстр боржників має деякі особливості:

1) боржником може бути як фізична, так і юридична особа;

2) до реєстру вноситься інформація про заборгованості по періодичним платежам – понад три місяці (наприклад, аліменти);

3) особу може бути внесено до реєстру боржників виключно по заборгованості у межах виконавчого провадження.

Наслідки внесення відомостей до Єдиного реєстру боржників

Громадяни, внесені до Єдиного реєстру боржників, не мають змоги відчужувати належне їм майно, а отже, якщо державний реєстратор встановить наявність запису в Єдиному реєстрі боржників про відчужувача нерухомості, то у державній реєстрації буде відмовлено. Така підстава для відмови визначена діючим законодавством!

Тому рекомендуємо перед тим, як звернутись до управління з питань  реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» чи його територіальних підрозділів, або до інших акредитованих суб’єктів, уважно перевірити документи на нерухомість та інформацію в Єдиному реєстрі боржників за посиланням: https://erb.minjust.gov.ua/#/search-debtors, та у разі необхідності – здійснити заходи щодо погашення заборгованості і  виключення відомостей з Єдиного реєстру боржників.

 Ми працюємо для Вас!

 Наші контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:        м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;    e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; «ГАРЯЧА ЛІНІЯ»- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].


 

03 квітня 2018

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради