Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

За завданням мера Юрія Вілкула міська комісія перевірить якість продуктів харчування в школах і дитячих садках

Створено: 2017-02-03 09:39:20Оновлено: 2017-02-03 11:03:44

Міський голова Юрій Вілкул доручив управлінню освіти і науки перевірити якість продуктів, що поставляються в заклади освіти. У разі виявлення неякісної продукції –  угоди з постачальниками повинні бути негайно розірвані  та   проведені нові конкурси.

Закупівлею продуктів харчування займаються районні відділи освіти. У кожному відділі створено тендерний комітет. Усі голови комітетів пройшли навчання для проведення закупівель. «Міське управління закупівлями продуктів харчування не займається. У нас немає тендерного комітету. Ці функції належать виключно районним відділам освіти. Вони повністю несуть відповідальність за те, які продукти, за якою ціною і в якого постачальника вони закуповують. Але місто буде жорстко контролювати якість продуктів, які надходять дітям»,- зазначила в. о. начальника управління освіти і науки Тетяна Кріпак.

Зараз на сайті управління освіти і науки проводиться онлайн–опитування серед батьків щодо того, які продукти в першу чергу, на їх думку, необхідно перевірити. Опитування буде проводитись до 8 лютого. Взяти участь у ньому батьки можуть тут.

«Вже наступного тижня спеціально створена міська комісія, до складу якої увійдуть депутати міськради, батьки, технологи, представники управління освіти і науки відвідають освітні  заклади  і буде зроблений забір саме тих продуктів, на яких акцентували увагу батьки. Ми їх передамо в сертифіковані організації, які мають право перевіряти і видавати сертифікати якості на продукти – підтверджувати який у них склад, що прописано, а що є насправді», - пояснила Кріпак.

 У Кривому Розі подібні перевірки проводяться кілька разів на рік. Впливати на постачальників продуктів місто не може, але були такі випадки, коли за результатами перевірки виявляли продукти, що не відповідали параметрам, визначеним для навчальних закладів. «Такі партії продуктів поверталися і  укладались нові договори на поставку. В основному це були масло, м'ясо», - сказала технолог Марина Підвалюк.

Важливо зазначити, що у 2016 році міський голова Юрій Вілкул дав завдання створити робочу групу для перевірки надання послуги харчування в закладах освіти. До неї увійшли депутати, представники управління освіти і науки, технологи. «Ми виїжджали в школи, дитячі садочки. Це були незаплановані виїзди. Яку установу депутати називали, туди й  їхали. Всі розуміють, що є відповідні норми шкільного харчування і виходити за них ніхто не має права»,- резюмувала Тетяна Кріпак.

«Питання харчування дітей - для нас одне з найважливіших. Від цього залежить їх здоров'я. Тому, тут не може бути дрібниць. Ми дуже відповідально підходимо до цього питання і жорстко контролюємо якість продуктів, які закуповуються для шкіл і дитячих садків», - сказала заступник мера Валентина Бєрлін.


 

03 лютого 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради