Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Про планування діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік

Створено: 2014-12-30 14:08:42Оновлено: 2014-12-30 14:09:57

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері гос-подарської діяльності» рішенням міської ради від  30.12.2014 №3167 внесено зміни до плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2014 рік, а саме: виключено проекти рішень міської ради «Про затвердження Порядку прийняття-передачі робіт з рекультивації порушених земель у м. Кривому Розі» (пункт 2), «Про затвердження Положення про порядок здійснення сезонної торгівлі в м.Кривому Розі» (пункт 6), «Про затвердження Порядку видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» (пункт 7), через що внесено зміни в нумерацію пунктів (пункти 3, 4, 7 – 9 попередньої редакції вважаються пунктами 2, 3, 4 – 6 відповідно).

Відповідно до вимог ст.34 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проект рішення міської ради «Про затвердження Порядку прийняття-передачі робіт з рекультивації порушених земель у м. Кривому Розі» було направлено до Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва для отримання пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної політики. У листі служби від 21.11.2014 №9206/0/20-14, вказано на необхідність доопрацювання данного проекту. Враховуючи вищезазначене, за пропозицією розробника – управління земельних ресурсів, зазначений проект рішення мі-ької ради виключено з плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів 2014 року.

Цілями прийняття вказаного проекту  є реалізація державної політики у сфері охорони та раціонального використання земель, порушених унаслідок проведення гірничо-добувних, геолого-розвідувальних, будівельних та інших робіт.

У процесі обговорення проекту рішення міської ради щодо порядку здійснення сезонної торгівлі з підприємницькою громадськістю, виконкомами районних у місті рад, галузевою радою підприємців з правової та судово-експертної діяльності було зроблено висновки про неможливість його впровадження у практичну діяльність без врегулювання земельних відносин.

Цілями прийняття вказаного проекту  є упорядкування розміщення пересувних засобів сезонної торгівлі з продажу плодоовочевої продукції та безалкогольних напоїв з дотриманням правил благоустрою. Розробником даного проекту є управління розвитку підприємництва виконкому міської ради.

Враховуючи пропозиції постійної комісії міської ради з питань регуляторної політики та підприємництва проект  рішення міської ради «Про затвердження Положення про порядок здійснення сезонної торгівлі в м. Кривому Розі» виключено з плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів 2014 року.

При підготовці проекту рішення міської ради «Про затвердження Положення про організацію роботи з видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» розробник (управління благоустрою та житлової політики) звертався до Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва з питанням щодо  можливості делегування повноважень з обробки заяв, оформлення підпису та скріплення печаткою вказаних дозволів, контролю за виконанням робіт виконавчим комітетам районних у місті рад. Після отримання роз’яснень щодо визначення на законодавчому рівні дозвільного органу, а саме виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, за пропозиціями управління благоустрою та житлової політики та висновками постійної комісії міської ради з питань комунального господарства проект рішення міської ради «Про затвердження Положення про організацію роботи з видачі дозволів на порушення об’єктів благоустрою, відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та анулювання таких дозволів» виключено з плану діяльності міської ради з підготовки проектів регуляторних актів 2014 року.

До відома: додаткову інформацію можливо отримати в управлінні розвитку підприємництва виконкому міської ради (50101, м. Кривий Ріг, пл. Радянська,1, каб.513, тел. 74-70-63).


 

30 грудня 2014

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради