Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Покровському районі закінчується капітальна реконструкція першого в місті Центру розвитку дитини

Створено: 2017-11-30 15:06:04Оновлено: 2017-11-30 15:09:50

У Кривому Розі в 2017 році було капітально відремонтовано 2 дитячих садка в Покровському районі. Також, в цьому році в діючих дитячих садках додатково відкрито 6 груп.

В рамках програми мера Юрія Вілкула з розвитку освіти з 2010 року в Кривому Розі було відкрито 3 дитячих садка і близько 80 додаткових груп для дітей.

У 2017 році в Покровському районі було реконструйовано два дитячих садка. Дитсадок №20 по вулиці Глаголєва почав приймати діток з травня. У дитячому садку №243 ремонтні роботи вийшли на фінішну пряму.

Хід будівельних робіт проконтролювали мер Юрій Вілкул і народний депутат України Костянтин Павлов.

«Ми створюємо перший в місті дитячий садок нового напряму - Центр розвитку дитини, який зможуть відвідувати й дітки з різними захворюваннями. Тут вони зможуть повноцінно розвиватися, отримувати якісні освітні та медичні послуги. Для цього тут створені всі умови», - сказав Юрій Вілкул.

Центр розвитку дитини розрахований на 150 малюків, буде працювати 8 груп, з них 5 -спеціалізовані, в яких з дітьми будуть займатися психологи, логопеди, ортопеди. Для комфорту та зручності діток облаштовані спальні групи, кабінети для спеціальних педагогів, спортзал, музичний зал.

За гроші міського бюджету придбано ігрове обладнання, меблі, для роботи вузьких спеціалістів закуплена комп'ютерна та мультимедійна техніка. Сама будівля була утеплена, зроблена нова покрівля, на першому поверсі - підлога з підігрівом. Проведено благоустрій територіі навколо дитячого садка: встановлені красиві зручні альтанки, розбиті клумби.

Народний депутат України Костянтин Павлов сказав: «Навіть в цей складний кризовий час ми в Кривому Розі знаходимо можливість підтримки й розвитку дошкільної освіти. Дитячі садки повністю фінансуються з бюджету міста. Що стосується в цілому виділення коштів з державного бюджету, то з кожним роком  грошей  бракує ще  більше. Якщо в цьому році тільки на зарплату вчителям недофінансували Кривому Рогу близько 70 млн. грн., то за проектом бюджету-2018 бачимо, що недофінансування може скласти вже 94 млн. грн. У Верховній Раді я буду боротися за те, щоб фінансування на освіту та медицину виділялося повністю. Не можна допустити скорочення вчителів і лікарів, закриття шкіл і лікарень».

Зараз, незважаючи на недофінансування з держбюджету, місто вчасно і в повному обсязі виплачує зарплату всім педагогам. Тривають ремонти створених навчально-виховних комплексів №58, 13 і 128. Вже в наступному році вони відкриють двері для малюків.


 

30 листопада 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради