Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізькі старшокласники зможуть безкоштовно отримати консультації щодо навчання у Польщі

Створено: 2016-09-30 15:31:48Оновлено: 2016-09-30 15:32:38

Така домовленість досягнута першим заступником міського голови Євгеном Удодом з президентом Любліна Криштофом Жуком.

10 листопада в Кривий Ріг прибудуть польські фахівці, які познайомлять потенційних студентів з процесом вступу у вищі навчальні заклади Польщі, вибором напрямів навчання, стипендіальними програмами,умовами  проходження стажування та легалізацію у Європейському союзі.

Президент Любліна Криштоф Жук зазначив: «Ми провели конструктивну зустріч з паном Удодом та готові до співпраці. Люблін є одним з основних університетських центрів Польщі – на 100 чоловік населення у нас 25 студентів. Це 70 тисяч осіб, з яких понад 6 тисяч – з інших країн. Ми домовилися, що спеціально для криворіжців наші фахівці проведуть семінари «Навчання в Польщі-2017 – Люблін запрошує!».

Перший заступник мера Кривого Рогу Євген Удод сказав: «Ми робимо все для того, щоб молоді криворіжці могли отримати якісну освіту. У тому числі, надаємо допомогу і при вступі в іноземні Виші. Розвиваючи Кривий Ріг, ми хочемо, щоб наша молодь , отримавши якісну освіту, поверталася в рідне місто».

«У Любліні розташовано п'ять найбільших національних університетів,  за умови успішної здачі екзаменів навчання проводиться безкоштовно.Враховуючи те, що уряд  постійно  скорочує бюджетні місця в українських Вишах, це унікальний шанс для багатьох криворіжців отримати якісну освіту. Тому ми організовуємо зустрічі, взяти участь в яких разом з польськими експертами зможуть не тільки старшокласники, але й  їхні батьки, директори шкіл та вчителі», - зазначив Удод.

Графік та місце проведення зустрічей з польськими фахівцями буде опублікований 16 жовтня.


 

30 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради