Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Ремонт найбільшого плавального басейну Кривого Рогу виконаний вже на 60 відсотків

Створено: 2017-08-30 13:51:48Оновлено: 2017-08-30 13:54:37

До Дня фізкультурника 9 вересня у Кривому Розі після капітального ремонту відкриють 25-метровий плавальний басейн ДЮСШ №10. До кінця року буде відремонтована чаша найбільшого в місті 50-метрового басейну ДЮСШ №1.

Хід ремонтних робіт проконтролював міський голова Юрій Вілкул. Він підкреслив, що його не влаштовують темпи будівництва. Міський голова поставив завдання  перед будівельниками і проектантами  до кінця цього тижня внести корективи в проект в зв'язку з додатковим обсягом робіт та придбанням необхідних матеріалів.

Директор проектного інституту Криворізького філіалу ДП «Дніпрогромадпроект» Сергій Курінний сказав: «У ході демонтажу чаші басейну виявили приховані тріщини. Для їх усунення необхідно проводити додаткові роботи. Крім того, мером поставлено завдання активізувати ремонт побутових приміщень, душових і роздягалень».

В цілому, вже виконано 60 % робіт. Повністю замінена система опалення, вентиляція, змонтована фасадна система, зроблена стеля. Закінчилися роботи у підвальному приміщенні, встановлена коментаторська і суддівська кабіни, встановлені сучасні енергозберігаючі вікна.

Міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «У Кривому Розі п'ять муніципальних басейнів: на базі 1, 2, 6, 8 і 10 ДЮСШ. Але цей басейн вкрай необхідний не тільки для оздоровлення жителів, але й для професійних плавців. Його не ремонтували більше 40 років, тому в процесі ремонтних робіт чаші виявилися приховані проблеми. Звичайно ж, хотілося б закінчити всі роботи швидше, але для нас головне - якість, надійність і безпека. Ми фактично заново будуємо сучасний басейн, який відповідатиме всім вимогам і стандартам».

Після капремонту басейн зможе приймати більше 1000 чоловік в день. Це не тільки професійні спортсмени, а й школярі, студенти, дорослі оздоровчі групи.

Довідково:

У Кривому Розі міська влада не тільки зберігає, але й розвиває спортивну базу дитячо-юнацьких спортивних шкіл, після відмови держави повністю взявши на себе їх фінансування. Криворізькі діти безкоштовно займаються в спортивних секціях ДЮСШ, тоді як в інших містах вони давно вже платні.


 

30 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради