Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Депутати міськради Кривого Рогу вимагають від Фонду держмайна гарантувати подачу тепла криворіжцям підприємством ПАТ «Кріворожтеплоцентраль»

Створено: 2017-08-30 13:55:12Оновлено: 2017-08-30 13:57:15

Відповідне звернення було направлено до ФДМ, який здійснює управління колишнім держпідприємством, що нині знаходиться в стадії приватизації.

30 серпня на пленарному засіданні сесії Криворізької міськради депутатами було піднято питання про критичну ситуацію, яка склалася на колишньому державному підприємстві «Кріворожтеплоцентраль» з підготовки до нового опалювального сезону. При цьому комунальні підприємства вже закінчують підготовку до зими.

Голова постійної комісії з питань житлово-комунального господарства Валентина Абрамова сказала: «Місто зробило все можливе, щоб підготувати свої підприємства, школи, дитсадки та інші установи бюджетної сфери до зими. І тільки на «Теплоцентралі», яка місту ніяк не підпорядковується, на сьогодні роботи з підготовки до опалювального сезону майже не проводяться. Якщо найближчим часом ситуація докорінно не зміниться, то цієї зими половина жителів міста можуть опинитися у холодних квартирах. Мерзнутимуть діти в школах і люди в лікарнях».

На підприємстві, що знаходиться під управлінням Фонду Держмайна вже п'ять разів змінювалися керівники і жоден з них не був узгоджений з керівництвом міста.

Крім того, на початку квітня Господарським судом Дніпропетровської області порушено провадження у справі про банкрутство «Криворізької теплоцентралі», яка перед судом була перетворена з державного в публічне акціонерне товариство (ПАТ). Позов на банкрутство подала дочірня компанія НАК «Нафтогаз України» - «Газ України».

Все це призвело до того, що діяльність теплогенеруючого підприємства, яким керує Фонд державного майна, по суті, була паралізована.

Коментуючи ситуацію, що склалася заступник мера Олександр Катриченко зазначив: «Виникла реальна загроза, що до початку опалювального сезону в Кривому Розі більше 2 тисяч житлових будинків, 22 лікарень, 75 дитячих садків, 78 навчальних закладів і військова частина-3011 Національної гвардії України можуть залишитися без тепла» .

«По комунальному підприємству «Криворіжтепломережа», яким керує місто, технічна готовність до зими вже більше 90%. Але у міста немає правових важелів впливу на роботу ПАТ «Криворізька теплоцентраль» та на його відносини з постачальниками енергоресурсів. Також, місто не має технічних можливостей провести перепідключення об'єктів житлового фонду та соціальної сфери, які живляться від мереж «Теплоцентралі» до інших джерел теплопостачання», - резюмував Катриченко.

У своєму зверненні криворізькі депутати вимогають від органів державної влади негайно вжити заходів щодо відновлення стабільної роботи «Теплоцентралі», аби  в будинках криворіжців було тепло.


 

30 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради