Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для зручності жителів у Саксаганському районі роблять тротуар, який з`єднає два великих мікрорайону – Сонячний і Ювілейний

Створено: 2016-08-30 11:54:23Оновлено: 2016-08-30 11:58:46

До 1 вересня між мікрорайонами Ювілейний і Сонячний, що в Саксаганському районі, відкриють капітально відремонтовану пішохідну доріжку. Вже завершеніі роботи з асфальтування, зроблена обрізка дерев та озеленення території. Останній етап - відновлення зовнішнього освітлення.

За дорученням міського голови Юрія Вілкула заступник з питань ЖКГ Олександр Катриченко проконтролював хід виконання комплексних робіт на об'єкті. Він зазначив: «Ця дорога існувала ще з часів забудови мікрорайону Сонячний. Вона з'єднує густонаселений мікрорайон з центральною частиною Саксаганського району. Фактично, це - найкоротший шлях, який з'єднує два великих мікрорайона. Тут кілька навчальних закладів, поряд міський архів - тобто, кожен день по пішохідній доріжці ходить багато людей. На прохання жителів ми робимо новий гарний тротуар, поставимо тут огорожу, а також буде облаштовано  велодоріжку».

Вздовж тротуару, довжиною 400 м, встановлять нові опори зовнішнього освітлення з енергозберігаючими лампами.

Крім того, вже ведуться роботи з проектування автомобільної дороги, яка дозволить з'єднати Сонячний і Ювілейний.

За словами А. Катриченка:« За  півтори місяці проект буде завершений, з тим, щоб на початку наступного року розпочати будівництво повноцінної автотраси з освітленням, велосипедними доріжками і тротуарами. Це робиться для того, щоб розмежувати рух пішоходів і транспортних засобів. Два великих густонаселених мікрорайони отримають транспортну та пішохідну інфраструктуру».

До кінця жовтня в Саксаганському районі буде реалізований ще один великий дорожний проект: капітальний ремонт автомагістралі, що з'єднує вулицю Коротченка з проспектом 200–річчя Кривого Рогу. Крім відновлення асфальтового покриття тут буде повністю замінено зовнішнє освітлення, проведено роботи з озеленення.

«У Кривому Розі комплексно підходять до ремонту доріг. Таким чином, ми впорядковуємо цілі мікрорайони  й території - робимо наше місто затишнішим, красивішим і комфортнішим»,- сказав А. Катриченко.

В цьому році в Кривому Розі вже відремонтовано понад 180 доріг. Тоді як в планах на 2016 рік передбачалося зробити близько 140.


 

30 серпня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради