Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Криворізькі депутати направили звернення до Дніпропетровської облради з вимогою не допустити закриття Криворізького Центру СНІДУ

Створено: 2017-06-30 16:42:49Оновлено: 2017-07-12 12:27:14

Таке звернення було прийняте депутатами на сесії Криворізької міськради. Викликане воно тим, що в Дніпропетровській облраді хочуть шляхом реорганізації приєднати міський Центр профілактики боротьби зі СНІДом до Криворізької інфекційної лікарні. Фактично, це може привести до ліквідації унікальної медичної установи.

«Роль Центру в нашому місті важко переоцінити. Він не має бути структурним підрозділом іншої лікувального закладу. Ми - депутати облради від Кривого Рогу відстоюватимемо свою позицію, якщо обласна комісія з питань комунального господарства не зробила цього», - підкреслив депутат облради, заступник мера Кривого Рогу з питань медицини Костянтин Бєліков.

Криворізький Центр профілактики боротьби з СНІДом не має аналогів в Україні. Він був організований і відкритий в 1994 році. У 2007 році за дорученням Юрія Вілкула, тоді голови Дніпропетровської облради, було виділено 4,5 млн. грн. на капітальний ремонт будівлі Центру і на закупівлю сучасного обладнання.

Проект рішення про реорганізацію Центру був винесений на розгляд комісії з питань охорони здоров'я облради. Його не підтримав жоден депутат. При повторному розгляді, вже іншою депутатською комісією - з питань комунального господарства, її члени проголосували за реорганізацію медзакладу.

Довідково:

Криворізький Центр СНІДУ обслуговує не лише криворіжців, але й жителів Софіївського, Широківського, Апостолівського і Криворізького районів. З 2003 був переданий на баланс області і є власністю облради.

 Захворюваність на СНІД у Кривому Розі складає 37% від всіх обласних показників. У місті майже 10 тисяч криворіжців живуть з Віл-інфекцією, з них 5 тисяч отримують антиретровірусну терапію. Під наглядом  Центру 580 дітей, з них 250 мають ВІЧ-статус і 209 дітей у віці до 18 років отримують антиретровірусну терапію.

03 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради