Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі ставки єдиного податку для малого бізнесу будуть нижчі, ніж у Дніпрі

Створено: 2017-06-30 16:37:27Оновлено: 2017-07-12 12:25:49

На сесії міськради прийняті ставки єдиного податку для суб'єктів малого підприємництва. Вони  працюватимуть у Кривому Розі з 1 січня 2018 року. Для суб'єктів господарювання першої групи це буде максимально 8% від прожиткового мінімуму (при допустимих законодавством 10%) та  для другої групи платників - 17% від мінімальної зарплати (при законодавчо допустимих 20%) При цьому, в Дніпрі розмір ставок складає для першої групи – 10%, а для другої - 20%. 

Мер Юрій Вілкул сказав: «Ми робимо все від нас залежне, щоб підтримати підприємців в умовах кризи в країні, щоб на всіх етапах все було максимально відкрито та прозоро».

При формуванні ставок єдиного податку міським головою було поставлене завдання не лише забезпечити стабільне наповнення бюджету, але, в першу чергу, максимально можливо зменшити податкове навантаження для суб'єктів господарювання, які займаються соціально – значущим бізнесом. «Під час розрахунку ставок єдиного податку для підприємців першої групи (найдрібніші, працюють на ринках без найманих працівників) ставки сформували так, щоб вони залишилися на рівні 2016 року. Для другої групи дещо складніше, оскільки у 2017 році змінилася мінімальна заробітна плата і від цього розраховувався податок», - сказала начальник управління розвитку підприємництва Ірина Рижкова.

«В цілому, цим рішенням ми знижуємо ставки єдиного податку на роздрібний продаж товарів з торгівельних місць на ринках молоком, молочними продуктами і яйцями від 4 до 7% (раніше було 6 і 10%), а також буде зменшена ставка для  книговидавництва – було 13%, стане 9%», - зазначила  Рижкова.

Відзначимо, що Кривий Ріг – єдине місто на Дніпропетровщині, де діє преференція «50% понижень» для підприємців, які легалізували 10 найманих працівників. Крім того, розмір відрахувань підприємців у створення і розвиток міської інфраструктури складає 0,1% від загальної вартості будівництва (реконструкції) об'єкту при встановленій державою вартості 10%. Щоб підтримати малий і середній бізнес, в 2017 році за запропонованою мером програмою, місто частково компенсуватиме ставки по кредитах для підприємців, які створюватимуть нові робочі місця і нададуть кращий інвестиційний проект у сфері будівництва, виробництва, IT-технологій. Вже 4 липня відбудеться  перший конкурс з цього напрямку і будуть визначені перші переможці.

30 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради