Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Спрощено процедуру державної реєстрації права власності на реконструйоване майно

Створено: 2017-06-30 15:49:04Оновлено: 2017-06-30 15:51:01

Криворіжцям слід знати, що 10 червня 2017 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено список будівельних робіт, для проведення яких не потрібно проводити дозвільні процедури, тобто не потрібно вводити в експлуатацію нерухомість.

Виконком Криворізької міської ради задля дебюрократизації надання послуг з реєстрації нерухомості, а також з метою покращення умов для здійснення будівництва та ведення бізнесу в місті, наводить перелік будівельних робіт, які не потребують отримання дозволів та після завершення яких не потрібно  вводити об’єкт в експлуатацію:

  • Переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, будівлі, споруди, приміщення в них, виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та/або інженерні системи загального користування, – щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1).
  • Роботи із заміни покрівлі будівель і споруд згідно з будівельними нормами, виконання яких не передбачає втручання в несучі конструкції.
  • Технічне переоснащення систем опалення, вентиляції, водопостачання, водовідведення, газопостачання силових систем, які забезпечують функціонування будівель і споруд; обладнання (переобладнання) будівель і споруд відокремленими лічильниками.
  • Заміна існуючих віконних, балконних та дверних блоків.
  • Приєднання та підключення до інженерних мереж індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських будівель і споруд, гаражів, розташованих на присадибних, дачних і садових земельних ділянках та земельних ділянках для будівництва індивідуальних гаражів.
  • Зведення на земельній ділянці тимчасових будівель та споруд без влаштування фундаментів, зокрема навісів, альтанок, наметів, накриття, сходів, естакад, літніх душових, теплиць, гаражів, а також свердловин, криниць, вбиралень, вигрібних ям, замощень, парканів, відкритих басейнів та басейнів із накриттям, погребів, входів до погребів, воріт, хвірток, приямків, терас, ґанків – щодо індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків.
  • Розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності.
  • Знесення і демонтаж будівель та споруд без подальшого будівництва, які не є підготовчими роботами, та без порушення експлуатаційної придатності інших будівель і споруд.
  • Відновлення елементів благоустрою.
  • Відновлення у дворах чи в межах мікрорайонів дитячих і спортивних майданчиків, майданчиків для вигулу домашніх тварин, майданчиків для відпочинку людей та обслуговування багатоквартирних житлових будинків.
  • Влаштування засобів безперешкодного доступу до об’єктів житлово-комунального та громадського призначення осіб з інвалідністю.
  • Монтаж технічних засобів телекомунікацій та антенних споруд зв’язку у вбудовано-прибудованих приміщеннях.
  • Відновлення окремих конструкцій будівель та споруд з метою ліквідації наслідків аварій та відновлення функціонування об’єктів, призначених для забезпечення життєдіяльності населення, без зміни їх геометричних розмірів.
  • Улаштування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення про їх виникнення, установок пожежогасіння, охоронних систем з їх диспетчеризацією, систем внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, монтаж протипожежних воріт (штор), дверей, клапанів і вікон, пристроїв для блискавкозахисту будівель та споруд.
  • Розміщення на автомобільних дорогах елементів санітарного облаштування.
  • Заміна технологічного устаткування та їх інженерних мереж, систем управління та автоматизації, які застаріли та технічний ресурс яких вичерпано, в існуючих цехах, приміщеннях.
  • Будівництво фортифікаційних споруд, інженерно-технічного облаштування з метою зміцнення обороноздатності держави в зонах, визначених переліком населених пунктів, на території яких проводиться антитерористична операція.
  • Роботи, пов’язані із залізничним транспортом, а саме: реконструкція, технічне переоснащення та капітальний ремонт інженерних споруд, залізничних колій та переїздів, пасажирських платформ.
  • Знесення самочинно збудованих об’єктів за рішенням суду.

Для проведення будівельних робіт на таких об'єктах досить буде проектної документації.

Дія цього переліку не поширюється на об’єкти, що належать до пам’яток культурної спадщини.

Крім того, скасовано категорії складності для об'єктів будівництва, запроваджено замість них класи наслідків, а також  декларацію на початок будівництва,  яку замінено на повідомлення про початок будівельних робіт.

Враховуючи вищевикладене, для проведення державної реєстрації права власності на нерухомість після проведення будівельних робіт, які підпадають під наведений перелік, заявник подає документ, що посвідчує право власності на об’єкт нерухомого майна до його реконструкції ( у випадку, коли право власності на такий об’єкт вже зареєстровано в Державному реєстрі прав такий документ не подається) та технічний паспорт на об’єкт нерухомого майна. У разі, коли державна реєстрація проводиться щодо майна, що набувається у спільну часткову власність додатково подається письмова заява або договір співвласників про розподіл часток у спільній власності на реконструйовану нерухомість.

Ми працюємо для Вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-34, 92-03-22, 74-29-49;      e-mail: [email protected].

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; тел. 493-08-28, 92-25-94, 92-13-61, 92-13-77, 92-13-89, "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

30 червня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради