Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі завершуються пускові роботи в Центрі реабілітації ветеранів АТО, якому немає аналогів в Україні

Створено: 2017-05-30 14:31:46Оновлено: 2017-05-30 14:37:03

Після введення в експлуатацію тут будуть отримувати комплексну медичну допомогу ветерани АТО, а також афганці та чорнобильці.

Мер Юрій Вілкул провів робочу нараду з медиками та представниками громадських організацій учасників АТО.

«Цей проект ми розробили спільно з народним депутатом Андрієм Гальченком, коли він ще очолював міський штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям. Ми розуміємо, через що пройшли хлопці і як їм необхідна підтримка. Це наш святий обов'язок - допомогти їм », - сказав міський голова.

Кривий Ріг один з перших в Україні прийняв комплексну програму допомоги учасникам бойових дій та їх сім'ям, продовжує роботу і міський штаб.

«З відкриттям Центру ми сформуємо у  місті комплекс надання послуг з лікування, оздоровлення та реабілітації ветеранів. Це -перший такий Центр в Україні», - підкреслив Юрій Вілкул.

Для комфорту та зручності пацієнтів на території закладу змонтували нове енергозберігаюче освітлення, встановлять лавочки та  альтанку.

Ігор Заїка, ветеран АТО сказав: «Такої підтримки солдатам і ветеранам АТО, як в Кривому Розі, немає ніде. Центрдуже потрібен. Зараз багато поранених, хворих хлопців - тут вони будуть отримувати найкращу допомогу, для цього створені всі умови. У Кривому Розі - особливе ставлення до всіх ветеранів, учасників бойових дій. Я звертався до Юрія Григоровича за допомогою - потрібна була дорога операція на суглобі. Він взяв це питання на особистий контроль. Мені зробили операцію  і тепер я можу ходити ».

У Кривому Розі більше 4,5 тисяч учасників АТО, близько 600 бійців мають поранення - всі вони будуть проходити курси реабілітації у відділенні безкоштовно. Отримати путівки воїни АТО зможуть в районних центрах первинної медико-санітарної допомоги Кривого Рогу.

Головний лікар п'ятої міської лікарні Лариса Мудра підкреслила: «Наш центр - кращий в Україні. Ні в одному місті немає такого обладнання для реабілітації, розробки суглобів, такої комплексної психологічної програми для медичної та соціальної реабілітації воїнів АТО. Лише у Кривому Розі. Фактично, в нашому місті створений Центр, якому немає аналогів в Україні ».

Завідувач центром медичної реабілітації Олексій Коршун сказав: «Буде впроваджуватися сучасний метод лікування - ерготерапія. Закуплено сучасне обладнання з Німеччини, Ізраїлю, США. Завдяки цим апаратам, на придбання яких наполягав мер, ми зможемо допомогти пацієнтам навіть прикутим до інвалідного візка. Це унікальне для України обладнання - тренажери, бігові доріжки, підйомники. Деякі з них - в єдиному екземплярі в Україні ».

Вже з кінця червня в криворізькому Центрі учасники бойових дій, ветерани зможуть оздоровлюватися і отримувати комплексну медичну допомогу - лікування, реабілітацію та консультації кращих психологів та реабілітологів.

Довідково:

З 2014 року медичну допомогу за рахунок міського бюджету в Кривому Розі вже отримали понад чотири тисячі воїнів. Бійці-криворіжці, які знаходяться на обліку в амбулаторіях сімейної медицини, мають можливість отримувати ліки за пільговими рецептами, також, передбачена матеріальна допомога на оздоровлення.

 


 

30 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради