Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

О. Вілкул: З початку війни, з 24 лютого, в Кривому Розі народилося 391 немовля

Створено: 2022-03-30 15:21:38Оновлено: 2022-03-30 15:23:29

Начальник Військової адміністрації Кривого Рогу провів нараду щодо роботи під час воєнного стану Перинатального центру та пологових будинків міста

«Криворізький Перинатальний центр було відкрито в 2011 році завдяки Олександру Вілкулу, який тоді очолював Дніпропетровську область. Криворізький Центр став першим в Дніпропетровській області та Україні сучасним перинатальним медичним закладом другого рівня. В Центрі надається високоякісна медична допомога матерям та новонародженим, у тому числі, новонародженим, які народилися з вагою від 500 грам», – сказала головний лікар Ніна Бобровник.

У мирний час Центр обслуговував Кривий Ріг та Криворізький район, до складу якого нещодавно ввійшли 5 районів Дніпропетровської області – Широківський, Апостолівський, Софіївський, П'ятихатський та Криворізький райони. Зараз медичний заклад обслуговує і жінок, що переїжджають до нашого міста з зон бойових дій.

«З початку війни у Кривому Розі народилася 391 дитина - 195 хлопчиків та 196 дівчаток. Це і криворіжці, і ті, хто до нас змушений був евакуюватися, коли орки розбили пологові будинки в Донецькій, Миколаївській, Херсонській, Харківській та Київській областях. Є жінки, які приїхали та стали на облік, є ті, що вже народили.

Я особисто контролюю, щоб у всіх наших медичних закладах і особливо в пологових будинках вистачало і медикаментів, і всього іншого. Наш персонал працює дуже самовіддано, всі лікарі на місці, майже ніхто не виїхав. Я думаю, що все буде добре. Життя продовжується! Раз діти народжуються – життя продовжується!», – сказав начальник Військової адміністрації міста Олександр Вілкул.

30 березня 2022

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради