Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Кривий Ріг - єдине місто Дніпропетровської області, яке на 100 відсотків розробило для Світового банку документацію з будівництва амбулаторій

Створено: 2016-09-29 12:03:21Оновлено: 2016-09-29 14:01:21

Експерти Світового банку високо оцінили роботу міського голови Юрія Вілкула. На відміну від інших міст, Кривий Ріг гарантовано отримає фінансування для створення десяти амбулаторій.

27 вересня Кривий Ріг відвідала місія Світового банку, представники якого особисто переконалися в готовності проектів, перевагах і зручності майбутніх амбулаторій, а також ознайомилися з криворізьким досвідом розвитку первинної медицини.

В ході реалізації спільного проекту зі Світовим банком - «Покращення охорони здоров'я на службі у людей» - у Кривому Розі буде відкрито 10 амбулаторій. Лікувальні заклади запрацюють у великих житлових мікрорайонах, а також віддалених районах міста, що дозволить максимально наблизити надання медичної допомоги для більше ніж 85 тис. жителів.

Керівник проекту Світового банку Фон Зао сказав: «Ми співпрацюємо з багатьма містами України і з повною відповідальністю можемо говорити, що такого відповідального підходу та розуміння керівництва міста у питаннях створення мережі амбулаторій загальної практики-сімейної медицини  як у Кривому Розі немає ніде».

Також, експерти Світового банку взяли участь у відкритті після капітальної реконструкції амбулаторії по вулиці Панаса Мирного в Інгулецькому районі. За дорученням міського голови Юрія Вілкула тут не тільки відремонтували приміщення, придбали і встановили сучасне медичне обладнання, але й упорядкували прилеглу територію та відремонтували зупинку громадського транспорту.

Головний лікар шостого Центру первинної медико-санітарної допомоги Алла Семеніхіна сказала: «Наша амбулаторія буде обслуговувати понад 11 тис. чоловік і особливо хочу підкреслити - мешканцям не треба приходити сюди і стояти в чергах. У кожного лікаря є робочий мобільний телефон. У будь-який час - з восьмої ранку до сьомої вечора - пацієнт може зателефонувати і записатися на прийом до лікаря. Крім того, зараз введена програма електронної реєстратури. В неї занесені прізвища лікарів, графіки їх роботи і кожен зможе через реєстратора записатися на зручний для нього час, а лікар буде бачити в своєму комп'ютері - скільки і на коли хворих у нього записано».

У Кривому Розі вже працює 36 амбулаторій, тільки до кінця цього року за кошти міського бюджету буде відкрито ще 5 амбулаторій.

Міський голова Юрій Вілкул сказав: «Головне завдання - забезпечити якість та доступність медичних послуг для кожного криворіжця і ми використовуємо для цього всі можливості. У тому числі - системно співпрацюємо зі Світовим банком щодо будівництва нових амбулаторій. Місто повністю виконало свої зобов'язання, передбачено необхідне фінансування. Є впевненість і розуміння за термінами та обсягами будівництва».

На зустрічі з експертами лікарі розповіли і такий факт: якщо зараз у Києві  лише почали говорити про вибір сімейного лікаря та розробку ефективної моделі запису пацієнтів на прийом за  телефоном, то в Кривому Розі ця система вже працює з 2012 року.

Адреси амбулаторій, які будуть відкриті в рамках угоди про співпрацю зі Світовим банком: вулиця Електрозаводська, 22А; 7 Зарічний, 9А; вулиця Едуарда Фукса, 33А (тут розташуються три амбулаторії); вулиця Шмаковська, 15; м-н Ювілейний, 8а; селище Ілліча; Військове містечко-33, будинок 14; улица Переяславська, 18.


 

29 вересня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради