Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Жодна сім`я героїв АТО не залишиться без підтримки міста, - мер Юрій Вілкул

Створено: 2017-08-29 16:00:10Оновлено: 2017-08-29 16:04:39

У Кривому Розі вшанували пам'ять земляків, які загинули під Іловайськом.

У день третьої річниці Іловайскої трагедії в Кривому Розі поклали квіти до пам'ятника воїнам АТО. Участь в урочистій церемонії разом з військовослужбовцями, сім'ями загиблих, ветеранами АТО взяв  міський голова Юрій Вілкул.

29 серпня у Кривому Розі оголошено Днем жалоби за загиблими під Іловайськом  бійцями. Криворіжці, представники міської влади, воїни АТО прийшли до меморіального комплексу в Металургійному районі, щоб віддати шану  полеглим героям.

Міський голова Юрій Вілкул підкреслив: «Сьогодні Кривий Ріг сумує за своїми кращими синами. Наші співчуття рідним і близьким, які втратили найдорожчих людей – батьків, братів, синів. Хочу запевнити: ми завжди допомагали і надалі будемо допомагати нашим землякам, які захищають цілісність і незалежність України на Сході країни. Ми дбаємо про сім'ї героїв і особлива увага- до рідних загиблих воїнів. Це – наш святий обов'язок. Жодна родина не залишиться без підтримки міста».

Кривий Ріг одним з перших в Україні прийняв міську комплексну програму підтримки учасників АТО, третій рік працює створений за розпорядженням мера Юрія Вілкула Штаб допомоги криворізьким військовослужбовцям.

Голова комітету солдатських матерів Криворіжжя Наталія Король сказала: «Ми спілкуємося з рідними, матерями з інших міст, їздимо в зону АТО – передаємо нашим захисникам допомогу, і можу з упевненістю говорити: ні одна область, жодне місто так не піклується про своїх земляків як Кривий Ріг. Всі сім'ї отримують комплексну допомогу від міста. У цей важкий час, для нас це - величезна підмога. Ми відчуваємо реальний захист і турботу міста».

Тільки в 2017 році в рамках міської програми допомоги учасникам АТО  та їхнім родинам з бюджету було спрямовано понад 20 млн. грн. Усім  сім’ям  загиблих, а також полонених бійців, надається матеріальна допомога в розмірі 100 тис. грн.

Понад 3 тис. учасників АТО з початку року отримали з міського бюджету по 5 тис. грн. на оздоровлення.

Довідково:

Штаб допомоги криворіжцям - воїнам АТО  створений в липні 2014 року. За цей час Кривий Ріг передав більше п'ятисот касок, бронежилетів, кілька тисяч комплектів натільної білизни, взуття. Солдати на передовій отримали сотні тон продуктів, медикаменти, обладнання, електрогенератори, інструменти, і т. д.

Також, з 2016 року в рамках міської Програми соціальної допомоги, прийнятої за ініціативи  мера Юрія Вілкула та міської ради, солдати АТО і їх сім'ї  отримують  адресну допомогу, спектр якої було  розширено.

У Кривому Розі учасникам АТО надається 50% знижка на житлово–комунальні послуги. Сім'ї загиблих учасників АТО на 100% звільняються від оплати послуг ЖКГ.

Для солдат АТО Програмою також передбачено:

- Виплата матеріальної допомоги- 5 тис. грн. на реабілітацію та лікування;

- Додаткова виплата матеріальної допомоги 1330 грн. на вирішення соціально-побутових проблем;

- Безкоштовне харчування в дитячих садках  і школах для дітей солдат, які проходять службу в АТО;

- Безкоштовне оздоровлення дітей в літній період у комунальному таборі «Слава»;

- Діти воїнів АТО безкоштовно навчаються в школах естетичного виховання;

- Безкоштовний проїзд в комунальному транспорті – трамваї і тролейбуси. В тому числі, до отримання посвідчення;.

- Триває програма з виділення земельних ділянок для будівництва житла. Лише в Кривому Розі учасники АТО можуть отримати її безкоштовно і за спрощеною процедурою, всі витрати з оформлення документів бере на себе місто. Крім того, до земельних ділянок будуть підведені комунікації – вода і електрика.  


 

29 серпня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради