Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Реєстрація права користування на земельні ділянки державної та комунальної власності: в місті процедуру спрощено

Створено: 2017-05-29 16:37:01Оновлено: 2017-05-29 16:37:44

Однією з найзатребуваніших послуг, які надають державні реєстратори виконавчого комітету Криворізької міської ради, є державна реєстрація речових прав на земельні ділянки, а саме: право оренди землі, право постійного користування земельною ділянкою, право сервітуту.

Сьогодні спрощено порядок подачі таких заяв шляхом одночасної реєстрації права власності та права користування на такі земельні ділянки без подання відповідної заяви органами місцевого самоврядування чи органами державної влади.

Дана можливість не лише спрощує та  пришвидшує процедуру прийому документів, а й усуває бюрократичну складову цього процесу, адже заявникам не потрібно отримувати від органів влади додаткові документи (рішення, довідки тощо) чи довіреності на право діяти від їх імені.

Саме таке завдання службовцям було визначено міським головою Вілкулом Ю.Г.  на засіданні виконкому міськради 12.04.2017 року.

Заявниками у випадку державної реєстрації прав на земельні ділянки державної та комунальної власності можуть бути: особа, яка набула право; сторона правочину, у якої виникло право відповідно до договору, або уповноважені ними особи за довіреністю.

Слід зазначити, що прийняття заяв здійснюється з урахуванням особливостей законодавства у сфері розмежування земель державної та комунальної власності та законодавства, що визначає повноваження відповідного органу місцевого самоврядування чи органу державної влади.

Зареєструвати нерухомість просто, доступно та якісно за спрощеною процедурою можна звернувшись до управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради, Центру адміністративних послуг «Віза» та його територіальних підрозділів.

Ми працюємо для вас!

Контакти:

Управління з питань реєстрації виконкому Криворізької міської ради:
м. Кривий Ріг, вул. Героїв АТО, буд. 30; тел. 92-03-35, 92-03-22, 74-29-49; e-mail: [email protected]

Центр адміністративних послуг «Віза»: м. Кривий Ріг, пл. Молодіжна, 1; "ГАРЯЧА ЛІНІЯ"- 0-800-500-459; e-mail: [email protected].

 


 

 

29 травня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради