Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Юрій Вілкул: Цього літа 100-відсотково безкоштовно оздоровимо дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, а також дітей полеглих воїнів АТО

Створено: 2015-04-29 16:44:03Оновлено: 2015-04-29 16:48:48

У Кривому Розі готуються до літньої оздоровчої кампанії. Питання про організацію відпочинку дітей, роботу комунальних оздоровчих закладів та тимчасових пришкільних таборів 29 квітня розглядали на пленарному засіданні 59 сесії.

«Завжди підходимо до цієї роботи з максимальною відповідальністю і мобілізуємо всі зусилля для того, щоб оздоровча кампанія у Кривому Розі проходила на найвищому рівні, - зазначив міський голова Юрій Вілкул, - за підсумками 2014 року наше місто визнано найкращим на Дніпропетровщині з організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей. А тому і надалі маємо тримати цю планку».

На проведення оздоровчої кампанії-2015 у міському бюджеті передбачено більше 9-ти млн. грн. Юрій Вілкул відзначив, що 100% будуть безкоштовно оздоровлені діти-сироти, позбавлені батьківського піклування, а також місто потурбується і про літній відпочинок дітей, чиї батьки загинули під час виконання військового обов’язку в зоні АТО.

У Кривому Розі проживає більше 60 тис. дітей шкільного віку. Щоліта місто оздоровлює 70% дітлахів. Однак, цьогоріч їх кількість може суттєво зменшитися. Проблема полягає в тому, що з 1 січня Фонд соцстрахування, на виконання Закону, прийнятому Верховною Радою, відтепер не здійснюватиме відшкодування витрат дитячих путівок підприємствам, організаціям і установам, які утримують оздоровчі заклади.

«Як ви знаєте, путівка до такого оздоровчого табору коштує чималі гроші. Проте, раніше батьки мали можливість відправити дитину на відпочинок на узбережжя Чорного або Азовського моря. Вони сплачували лише 10-20% від загальної вартості путівки. Іншу частину брало на себе підприємство, - зауважив мер, - новий закон про Державне соцстрахування перекладає на плечі підприємств і батьків важку фінансову складову питання оздоровлення. Підприємства, організації та установи самостійно мають вирішувати як вони будуть реалізовувати путівки своїм працівникам».

У цій ситуації вагому роль відіграватимуть пришкільні табори, адже влітку у місті може залишитися достатньо хлопців і дівчат. Проведена велика підготовча робота і планується відкрити 116 тимчасових пришкільних таборів. Опитування серед батьків свідчать, що їх бажають відвідувати більше 15 тисяч дітей.

(056)440-04-32, mediakrivbass@ukr.net


 


29 квітня 2015

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради