Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Перші в Україні екологічно чисті комунальні автобуси на газу будуть працювати у Кривому Розі (ФОТО)

Створено: 2017-12-28 10:37:10Оновлено: 2017-12-28 10:39:13

Одинадцять сучасних комфортабельних автобусів "МАЗ-103965" білоруського виробництва з'єднають центр Кривого Рогу з північчю і півднем міста. При цьому на найбільш протяжних міських маршрутах в Україні – 43 і 44 км – проїзд складе всього 4 грн.

Новий муніципальний транспорт виходить на маршрути: № 302 (пл. Визволення – Інгулець, через 95 квартал і проспект Південний) і №228 (пл.Визволення– Рудозбагачувальна фабрика №1).

Перші в Україні автобуси, які працюють на екологічно чистому паливі - метані презентував міський голова Юрій Вілкул на зустрічі з жителями Інгулецького району. «Ми дивимося в майбутнє, вивчаємо європейський досвід у сфері пасажирських перевезень і розуміємо, що пріоритет саме за муніципальним транспортом. Він  має  бути комфортним, зручним, а головне, доступним для кожного мешканця. Для Кривого Рогу також дуже важливий екологічний аспект. Ми уважно опрацьовували всі варіанти, радилися з експертами, за моїм дорученням наші фахівці зустрічалися з мінськими колегами. На сьогодні білоруські автобуси є одними з найкращих і найсучасніших, і вони тепер у Кривому Розі!».

За дорученням мера проїзд в автобусах встановлено на рівні 4-х грн. «Мешканці віддаленого мікрорайону Інгулець, заплативши 4 грн., зможуть дістатися з центру міста в південну частину Кривого Рогу. У наш непростий час, це гарна підмога для людей і економія для сімейного бюджету. Зазначу, що завдяки підтримці міської влади в Кривому Розі збережена одна з найдешевших в Україні цін на проїзд у муніципальному електротранспорті – 2,5 грн. Крім того, місто виділяє гроші на пільговий проїзд, на який держава не дає ні копійки, хоча ця програма - державна», - сказав директор КП «Міський тролейбус» Олександр Приходько.

На автобусах "МАЗ-103965" встановлено американське обладнання, що успішно зарекомендувало себе на пасажирському транспорті.

«Виробник дає нам на машини гарантію два роки, сервісне обслуговування забезпечуватиме український постачальник техніки ТОВ «Сучасні вантажівки». Автобуси великої місткості, максимально комфортні і розраховані на 100 чоловік. Обладнані пандусами, електронними табло, звуковими попереджувальними сигналами», - підкреслив Приходько.

Одна з перших пасажирок Олена Костенко так оцінила новий міський транспорт: «У порівнянні навіть з маршрутками – це небо і земля! Тим більше, що проїзд тут всього 4 гривні, а раніше ми добиралися за 12 гривень. В місяць – економія величезна! Ну і їхати тут, звичайно, просто задоволення».

Довідково: В 2018 році буде продовжена програма мера з модернізації муніципального електротранспорту. Депутати підтримали пропозицію міського голови і виділили кошти  на придбання 10 нових сучасних тролейбусів. В цілому, на підтримку міськелектротранспорту спрямовано майже 230 млн. грн. При цьому в ньому буде збережено пільговий проїзд і одна з найнижчих цін на квитки.


 

 

 

 

28 грудня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради