Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

ПАСПОРТНИЙ ОФІС «ВІЗА»: ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ

Створено: 2017-07-28 16:24:03Оновлено: 2017-07-28 16:27:30

25 липня 2017 року міським головою Юрієм Григоровичем Вілкулом був даний старт пілотному на Дніпропетровщині проекту виконкому Криворізької міської ради з видачі біометричних паспортів в Центрі «Віза».

Довідково:  2 робочі станції закуплено за кошти міського бюджету та встановлено в центральному офісі «Візи» на пл. Молодіжна, 1 (І поверх).

Паспортне обладнання «Візи» дозволяє видавати біометричні закордонні і внутрішні ID паспорти, але адміністратори почали роботу з видачі біометричних закордонних паспортів протягом місяця в тестовому режимі. Паралельно опрацьовуються і процедурні питання з видачі ІD-паспортів.

Вже першого робочого дня виконком міської ради одержав багато схвальних відгуків від криворіжців, бо у нас просто, доступно, якісно!

Ми дякуємо нашим першим клієнтам!

А тепер про систему роботи.

Наш тестовий режим протягом цього тижня передбачав 20 клієнтів в день. Заявник має особисто зареєструватись в електронній черзі Центру «Віза» (режим роботи паспортного офісу з 9.00-16.00) через те, що дані до Держреєстру Єдиної інформаційно-аналітичної системи управління міграційними процесами передаються в день прийому заяв.

Ми тимчасово закрили попередній запис на ці послуги для того, щоб посередники не змогли скористатися можливістю керувати чергою по-своєму. Такі факти були встановлені в інших містах України.

Щоденно, прозоро, відвідувачі Центру інформуються про зміст електронної черги та її просування (в режимі реального часу). Ця інформація доступна кожному і не викликає зайвих питань та виникнення корупційних ризиків.

Довідково: за 4 робочі дні тижня прийнято 65 заяв на оформлення паспортів, в т.ч. 12 дітей від 3-х років до 16.

Сама процедура оформлення заяв тривала: від 18 до 45 хвилин:

  • оформлення заяви-анкети;
  • дактилоскопія (сканування відбитків пальців рук, фото зображення обличчя та підпису)

Але протягом цих 4-ох днів є приклади того, що приймати документи на оформлення біометричного паспорта доводилось більше однієї години. Причини цьому – нестабільна робота Реєстру Державної міграційної служби України, тривала процедура отримання відцифрованих відбитків пальців рук окремих замовників.

Звертаємо увагу громадян, що дітям до 12 років не обов’язково бути присутніми особисто, при поданні документів, а батькам достатньо мати фото дитини розміром 10х15см.

Всі заявки день-в-день направляються до Металургійного районного відділу Державної міграційної служби України в Дніпропетровській області,. Слід зазначити, що основний суб’єкт надання послуги з оформлення паспортів, як і раніше - Державна міграційна служба України.

Районним відділом ДМС здійснюються необхідні перевірки та запити. У визначені законодавством та нормативно-правовими актами уряду строки, готові документи передаються до Центру «Віза».

Ми працюємо для Вас!
Наша якість - Ваша довіра!

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно), 493-08-28
e
-mail: viza@kr.gov.ua


 

28 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради