Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У зв’язку з черговим підвищенням урядом тарифів, на освітлення Кривого Рогу необхідно додатково 11 млн.грн, - Катриченко

Створено: 2017-03-28 09:46:40Оновлено: 2017-03-28 09:48:54

«Наше місто промислове, людям доводиться добиратися на роботу й в нічний час, тому з 2015 року за завданням мера Юрія Вілкула для безпеки і комфорту жителів, в місті забезпечено освітлення всю ніч», - сказав заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко.

Він підкреслив, що для того, щоб знизити витрати на електроенергію, за п'ять років було встановлено понад 35 тисяч енергозберігаючих ламп і світлодіодного освітлення. Це дозволило заощадити 10% електроенергії.

Однак, з першого лютого 2017 року, вже вп'яте за останні роки, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, підняла тариф на електроенергію на 4,5%.

В цілому, за останні роки електроенергія подорожчала у 3,5 рази. У зв'язку з цим у багатьох містах України перейшли на скорочений режим освітлення. Але в Кривому Розі місто освітлюється вночі без переходу в «черговий режим».

«Для забезпечення безпеки жителів в нічний час, щоб ліхтарі горіли, ми змушені будемо зняти гроші з ремонтів доріг, будинків та інших статей. І це при тому,що на плечі міського бюджету лягло величезне навантаження через недофінансування державою шкіл і лікарень. Тільки на освіту виділено понад 370 млн. грн. І при цьому, на оплату електроенергії необхідно додатково виділити 11 мільйонів гривень, щоб місто вночі не опинилося в темряві», - підкреслив Олександр Катриченко.

Довідково:

Для виконання програми мера Юрія Вілкула з енергозбереження та освітлення вулиць в 2017 році на 20 об'єктах буде проведено реконструкцію або будівництво нового зовнішнього освітлення, в тому числі, світлодіодного. Також, буде побудовано більше 22 кілометрів ліній зовнішнього освітлення в житлових мікрорайонах, які з моменту забудови взагалі не мали освітлення. Нові лінії з'являться на вулицях приватного сектора, внутрішньо квартальних та прибудинкових територіях. Крім цього, в рамках програми заміни світильників в приватному секторі, у всіх районах міста поміняють більше 1500 світильників.


 

28 березня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради