Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Для зручності криворіжців місто закупить 30 комфортабельних автобусів великої місткості

Створено: 2016-07-27 16:51:47Оновлено: 2016-07-27 16:54:25

Відповідну ініціативу мера Юрія Вілкула підтримали депутати міськради. Проїзд в нових комунальних автобусах коштуватиме 3 гривні, що нижче, ніж вартість проїзду в приватних маршрутках.

Виконання міського бюджету в першому півріччі на 109% дозволило виділити додаткові кошти на соціальні програми для пенсіонерів, інвалідів, воїнів АТО, підтримку освіти та медицини, а також на рішення ряду життєво важливих питань житлово-комунальної сфери Кривого Рогу - розвиток комунального транспорту і ремонт доріг .

Заступник міського голови Олександр Катриченко зазначив: «За завданням Юрія Григоровича, аби криворіжцям було зручно пересуватися по місту, за п'ять років ми зробили 7 додаткових автобусних і тролейбусних маршрутів. Зокрема - маршрут 228, який з'єднав район Північного ГЗК з центром міста; продовжили лінію швидкісного трамвая до прохідної АМКР, запустили маршрут №24 мкр.Східний-3 - Автовокзал - пл.Горького. Були модернізовані 19 тролейбусів та 11 трамваїв. У Кривому Розі забезпечена найнижча вартість проїзду в комунальному електротранспорті - 1,5 гривні. І я дякую депутатам, за те, що зараз ми робимо наступний крок - будуть придбані 30 сучасних автобусів великої місткості, обладнані, в тому числі, пандусами для зручності людей з обмеженими можливостями».

Крім того депутати проголосували за виділення додаткових коштів на ремонт внутрішньоквартальних доріг. Зокрема, будуть відремонтовані дороги в мікрорайоні Сонячний, на 17-му кварталі та багатьох інших. Перелік ремонту доріг розширено з урахуванням звернень криворіжців.

Також, за рахунок додатково виділених коштів, буде проведено капітальний ремонт шляхів  у Саксаганському і Покровському районах - від вулиці Миколи Світальського (колишня Коротченка) до проспекту 200-річчя Кривого Рогу. Також, на вулицях Магеллана, Великолуцькій, Сахалінській, Конотопскій, Тюленіна, Талалихіна, Перова, Омській та інших буде встановлено сучасне енергозберігаюче освітлення.

«При розробці цих рішень мером міста поставлена ​​пріоритетна мета - зробити Кривий Ріг більш зручним і безпечним для криворіжців», - сказав Катриченко


 

27 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради