Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Прес-конференція із начальником управління культури і туризму Валентиною Берлін

Створено: 2010-04-27 13:09:53Оновлено:

27 квітня 2010 року у прес-центрі виконкому Криворізької міської ради відбулася прес-конференція із начальником управління культури і туризму Валентиною Берлін. Переважна більшість питань стосувалася відзначання 65 річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

В.Берлін зауважила, що міська рада, її виконавчий комітет, виконкоми районних у місті рад з повагою та шаною ставляться до історії, приділяють особливу увагу збереженню пам’яток Великою Вітчизняної війни та увіковіченню великого подвигу наших ветеранів. Протягом 2007-2009 років у Кривому Розі було встановлено значну кількість пам’ятних споруд. В Інгулецькому районі на проспекті Перемоги – це пам’ятний знак на честь Дня перемоги у Великій Вітчизняній війні, у сквері Д.Глінки села Рахманівка та у Криворізькому Центрально-Міському районі – пам’ятник партизанському загону І.Бедянка, у Інгулецькому районі у парку Південного ГЗК зведений комплекс меморіальних плит на честь воїнів, що загинули у лютому-березні 1944 року. Також у місті встановлені меморіальні дошки: на честь воїнів спецзагону підполковника А.Шурупова у Жовтневому районі, Герою Радянського Союзу І.Бикову у Саксаганському районі, Герою Радянського Союзу В. Койнашу в Довгинцівському районі, на честь 353-ї Дніпродзержинської червонопрапорної стрілецької дивізії у Центрально-Міському районі.

 До цього В.Берлін додала, що за ініціативи міського голови Юрія Любоненка на прохання ветеранських організацій міста з нагоди 65-річчя Великої Перемоги у Кривому Розі збудовано Пам’ятну дзвіницю на честь загиблих воїнів у роки Великої Вітчизняної війни.

У рамках підготовки до святкування 66-річчя з Дня визволення міста від фашистських загарбників і 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні виконкомами районних у місті рад, за участю установ, закладів, підприємств усіх форм власності були організовані заходи щодо проведення поточних ремонтів, упорядкування усіх пам’яток Великої Вітчизняної війни, які розташовані на території міста. Таких у Кривому Розі понад 65, у тому числі 26 братських могил, 2 військові дільниці, 1 військове кладовище, монумент «Перемога», стела Героїв бойових та трудових звершень, стела «На лінії вогню», велична тридцять-четвірка (пам’ятник танкістам-визволителям), 8 пам’ятників загиблим працівникам підприємств та студентам учбових закладів, пам’ятні місця, вказівні дошки на початку міських вулиць, що носять імена героїв-криворіжців, меморіальні дошки на будинках, де жили, працювали та навчалися учасники антифашистського опору. Біля 15 пам’ятників запалено вічні вогні.

Крім цього, на прес-конференції від журналістів лунали інші актуальні питання з різнохарактерних тем, на які представники ЗМІ отримали вичерпні відповіді.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради