Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Публічні слухання

Створено: 2010-02-27 08:25:02Оновлено:

26 лютого 2010 року у Єдиному дозвільному центрі Кривого Рогу були проведені публічні слухання з питань обговорення регуляторного акта – проекту рішення виконкому міської ради «Про затвердження положення про надання ритуальних послуг на території міста Кривого Рогу». У слуханнях брали участь депутати міськради, начальники відділів і управлінь місцевої і районних у місті рад, суб’єкти господарювання, представники громадськості.

Ритуальні послуги на території Кривого Рогу надають комунальне підприємство «Ритуал» та ще 81 суб’єкт господарювання.

Для того, щоб врегулювати відносини між органами місцевої влади, суб’єктами господарювання та територіальною громадою щодо організації та здійснення поховань на території міста представники управління житлово-комунального господарства пропонують прийняти вищезазначений регуляторний акт.

Ринковий механізм не повністю визначає сферу дії ритуальної служби та суб’єктів господарювання, які працюють на ринку ритуальних послуг, а прийняття цього акта дозволить упорядкувати відносини між ритуальною службою та суб’єктами господарювання, які працюють на ринку ритуальних послуг, шляхом укладання відповідних договорів. Також затвердження положення про порядок надання ритуальних послуг у новій редакції визначить порядок організації поховання та надання послуг, чітко зазначить обов’язки надавачів ритуальних послуг та прав замовника цих послуг, допоможе покращити обслуговування населення в галузі похоронної діяльності шляхом інформування про суб’єктів господарювання, які працюють на ринку ритуальних послуг. Прийняття запропонованого регуляторного акта надасть можливість затвердити порядок розміщення, облаштування, отримання та охорону місць поховань.

Обговорення цього регуляторного акта триватиме до 26 березня поточного року. Проект рішення виконкому міської ради «Про затвердження положення про надання ритуальних послуг на території міста Кривого Рогу» розмішений на офіційному сайті виконкому Криворізької міської ради. Свої пропозиції у письмовому вигляді можна надавати до управління житлово-комунального господарства міськради (каб.445). Усі обґрунтовані пропозиції будуть розглядатися впродовж місяця, після чого в регуляторний акт можуть вноситися зміни.


© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради