Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

У Кривому Розі депутати підтримали рішення мера про придбання нової техніки для прибирання снігу та проведення робіт з благоустрою

Створено: 2017-01-27 09:06:46Оновлено: 2017-01-27 09:09:11

Вперше у місті з'являться сучасні снігоприбиральні машини, які дозволять не просто прибирати сніг з проїжджої частини, але й завантажувати його на самоскид. Буде придбано п’ять таких машин, вони будуть працювати в усіх районах Кривого Рогу.

Для наведення порядку в місті, прибирання доріг та виконання робіт з благоустрою у Кривому Розі щороку оновлюється автопарк спеціалізованої техніки. За останні п'ять років, за завданням мера Юрія Вілкула, було придбано близько 40 спеціалізованих машин та  навісного обладнання до них.

У 2017 році на виділені з міського бюджету кошти буде закуплено ще19 одиниць спеціалізованої техніки. Це – 9 комбінованих дорожніх машин з навісним обладнанням; 2 автогрейдери, які можна буде використовувати взимку для розчищення снігу, а навесні і восени під час  будівництва та ремонту доріг; 5 снігонавантажувачів, а також 2 машини, призначені для промивки каналізаційних мереж та мереж зливової каналізації та багатофункціональний екскаватор– він же й навантажувач, який буде використовуватися підприємством «Кривбассводоканал» як при аварійно-відновлювальних роботах так і для благоустрою після виконання ремонтних робіт.

Заступник мера з ЖКГ Олександр Катриченко сказав: «Придбання сучасної техніки дозволить нам більш якісно та оперативно прибирати дороги в місті. Завдяки снігонавантажувачам, які купуємо, ми зможемо прибирати сніг з проїжджої частини. Він не буде накопичуватися вздовж бордюрів. Такі машини прибирають дороги в американських містах. Тепер вони будуть і в Кривому Розі».


 

27 січня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради