Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

На жовтневій сесії депутати підтримали пропозиції мера щодо вирішення соціально-важливих для криворіжців питань

Створено: 2017-10-26 14:16:31Оновлено: 2017-10-26 14:18:38

25 жовтня відбулося пленарне засідання сесії Криворізької міськради. Депутати розглянули та прийняли рішення з 77 питань.

Зокрема, були виділені кошти на проведення капітального ремонту покрівлі в гімназії №127, спортивного залу в 48 школі, а також підготовку проекту по ремонту приміщення дитячого садка № 65.

Начальник управління освіти і науки Тетяна Кріпак сказала: «Ми також продовжуємо проводити в наших освітніх закладах роботи з підвищення  енергоефективності. В першу чергу, міняємо вікна, утеплюємо труби, ставимо економні електричні плити і котли. Тільки в цьому році поставили більше однієї тисячі металопластикових вікон. Додатково, на цій сесії були виділені гроші на установку вікон в школах, а також утеплення труб, заміну ламп на енергоефективні в Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей».

З огляду на те, що з квітня цього року для бюджетної сфери держава підняла тарифи на 60%, місто максимально робить все для підвищення якості опалення та, паралельно, за рахунок впровадження систем енергоефективності, зниження споживання енергоресурсів в освітніх закладах, щоб коштів вистачало на виплати надбавок вчителям і зарплати технічним працівникам.

Депутати також підтримали пропозицію мера Юрія Вілкула та виділили кошти на заробітну плату педагогам Центрів соціально-психологічної реабілітації дітей. «Зарплати освітянам держава підняла на два тарифних розряди, але грошей на виплату зарплат з державного бюджету не дали. Ми не можемо так вчинити і залишити людей без підтримки у цей складний час », - сказав мер Юрій Вілкул.

Також, для стабільного проходження опалювального сезону місто направило додаткові кошти на підтримку комунальних підприємств «Криворіжтепломережа» та «Кривбасводоканал». Гроші будуть спрямовані на оплату енергоносіїв.


 

26 жовтня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради