Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

В роботі XXIV сесії Криворізької міськради оголошено перерву

Створено: 2017-07-26 13:42:21Оновлено: 2017-07-26 13:46:09

На порядок денний сесії було винесено питання збільшення фінансування з міського бюджету на охорону здоров'я, підтримку сімей воїнів АТО і чорнобильців, закупівлі автобусів для комунального транспорту, допомоги поліції для зменшення злочинності в місті і підтримки правопорядку. Також, за ініціативи міського голови Юрія Вілкула пропонувалося збільшити фінансування на лікування воїнів АТО, капітальні ремонти житла інвалідів війни.

В рамках реалізації міської програми допомоги воїнам АТО, ще 800 бійців мали отримати по 5 тис. грн. на лікування. Було винесено питання про виділення двом родинам бійців АТО допомоги по 100  тисяч у зв'язку із загибеллю годувальників.

На розгляд пропонувалися проекти рішень про виділення земельних ділянок бійцям АТО, додаткових коштів на ремонти житла для криворіжців. 7 з них чорнобильці, 6 - інваліди АТО, 2 сім'ї загиблих воїнів АТО і 3 - сім'ї загиблих ветеранів війни. Крім цього мала бути розглянуто рішення про оплату транспортного проїзду для учасників АТО, які ще не отримали статус учасника бойових дій, ветеранів праці, інвалідів ІІІ групи, сімей загиблих учасників АТО.

Також було запропоновано проект рішення про додаткове виділення коштів з міського бюджету на підтримку медицини та ремонт машин швидкої допомоги.

Однак, через обставини, які склалися під час проведення засідання й транслювалися у он-лайн режимі, робота сесії була зірвана. Незважаючи на те, що питання №93, яке й стало причиною організованого непорядку, було включено до порядку денного, група депутатів спочатку намагалася зірвати голосування з інших питань, а потім заблокувала трибуну.

Головуючий на сесії міський голова Юрій Вілкул, щоб не допустити подальшого безладу й провокацій, оголосив перерву.

Секретар міськради Сергій Маляренко сказав: «У черговий раз окремі депутати заради власного піару ставлять під загрозу інтереси міста і всіх криворіжців Адже вони прекрасно бачили, що 93-й питання вже стоїть на порядку денному. І депутати були готові його розглядати. Тому влаштований ними цирк і зрив сесії - швидше за все заздалегідь спланована акція».

Після подовження роботи, на XXIV сесію міськради будуть виноситися питання про виділення додаткових коштів на підтримку житлово-комунального господарства міста, закладів культури, ремонти доріг, підготовку загальноосвітніх і спортивних шкіл до нового навчального року.


 

26 липня 2017

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради