Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

Експерти міжнародних організацій відзначили, що формування бюджету Кривого Рогу відповідає європейським практикам та спрямоване на підтримку городян

Створено: 2016-07-26 11:40:28Оновлено: 2016-07-26 11:43:03

Коаліцією громадських організацій Дніпропетровщини, спільно з представниками провідного німецького Фонду Ганса Зайделя з реалізації проектів відкритості влади був проведений аналіз формування бюджету Кривого Рогу.

Як повідомив представник Коаліції громадських організацій Денис Гречко: «Ми отримали цілковите  розуміння та сприяння мера Юрія Вілкула, влади Кривого Рогу - нам надали всі необхідні документи. На основі аналізу фахівці Фонду підготували додаткові рекомендації щодо формування бюджету міста і зараз, коли відбувається його формування на друге півріччя, ми бачимо, що вони отримали підтримку».

Денис Гречко зазначив, що принципово важливим моментом є і той факт, що при формуванні бюджету враховувалася думка мешканців міста. «На сайті «Новий Кривий Ріг» майже п'ять тисяч криворіжців проголосували за пріоритетність тих чи інших проектів, які міська влада планує реалізувати у місті. Це створення парку автобусів великої місткості, ремонт внутрішньо квартальних доріг, створення нових амбулаторій. Всі ці актуальні для криворіжців проекти враховані при підготовці змін до бюджету. Формування бюджету Кривого Рогу проходить відкрито, відповідає європейським практикам, а головне - враховує інтереси громади міста », - сказав Денис Гречко.

Перший заступник мера Євген Удод підкреслив: «За дорученням мера міста, ми системно впроваджуємо кращі європейські практики у Кривому Розі, співпрацюємо з провідними світовими та європейськими організаціями. Вже реалізований проект «Громадський бюджет», в якому взяли участь громадські організації міста. Впроваджено проект «Відкритий бюджет» - тепер на порталі  http://openbudget.krogerc.info/ в простій і зрозумілій для кожного мешканця формі представлені показники як міського так і районних бюджетів. При формуванні бюджету на 2 півріччя були враховані два основних принципи. Перший - соціальна спрямованість, другий - запит міської громади на той чи інший проект».

Раніше представник Всеукраїнського фонду «Горіння» Тетяна Приходько зазначила, що Кривий Ріг виконує всі вимоги законодавства щодо відкритості бюджетних процесів. На офіційному сайті виконкому розміщені всі рішення про бюджет  та звіти про його виконання, матеріали щодо виконання окремих показників доходів і витрат. Також, на державному єдиному порталі використання бюджетних коштів оприлюднюються всі платіжні доручення, розміщується звітність та інформація про укладені договори. Тобто, вся інформація про міський бюджет  повністю доступна і відкрита.


 

26 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради