Офіційний вебсайт Криворізької міської ради та її виконавчого комітету

20 серпня профільний заступник мера і голови районів звітуватимуть перед міським головою про підготовку шкіл до нового навчального року

Створено: 2016-07-26 17:48:34Оновлено: 2016-07-26 18:02:46

Міський голова Юрій Вілкул проконтролював, як йде підготовка закладів освіти Покровського та Саксаганського районів міста до початку навчального процесу.

В этом году из городского бюджета уже выделены средства на выполнение 23 капремонтов, замену 1 305 окон, ремонт 23 крыш в школах, детсадах, внешкольных учреждениях. В настоящее время основные виды работ в образовательных учреждениях города практически завершены. Мэр Юрий Вилкул поставил задачу, чтобы к 20 августа все школы и внешкольные учреждения города были стопроцентно готовы к новому учебному году.

У цьому році з міського бюджету вже виділено кошти на виконання 23 капремонтів, заміну 1 305 вікон, ремонт 23 дахів у школах, дитсадках, позашкільних установах. На даний час основні види робіт в освітніх закладах міста практично завершені. Юрій Вілкул поставив завдання, щоб до 20 серпня всі школи та позашкільні заклади міста були стовідсотково готові до нового навчального року.

Як доповів на робочій нараді в гімназії № 49 голова Покровського району Володимир Коритник: «У всіх 21-й школі району проведені гідравлічні випробування трубопроводів систем опалення, 63% освітніх закладів вже мають паспорти готовності до роботи в новому навчальному році. Проведені роботи з підготовки навчальних кабінетів, спортзалів, медпунктів, харчоблоків, комутаційних систем, завершуються поточні ремонти та благоустрій. Так в 49 гімназіях встановлено більше 20 енергозберігаючих вікон».

Міський голова підкреслив: «Все потрібно перевірити ретельно. Я ставлю завдання направити, якщо необхідно, комісії у всі школи і дитсадки. Також необхідно провести додаткові ревізії стану дахів всіх закладів освіти. На найближчій сесії міськради ми пропонуємо виділити додаткові кошти на ремонт ще 15 дахів, заміну вікон у 21 школі міста, щоб діти мали комфортні і безпечні умови для занять».

1 вересня 145 шкіл міста відкриють свої двері для понад 60 000 учнів, а 150 дитячих садків приймуть більше 25 000 вихованців.

У Кривому Розі в усіх школах міста за рахунок місцевого бюджету збережено безкоштовне харчування для учнів 1-4 класів, дітей з багатодітних сімей та сімей, які потрапили в складні життєві обставини, а також дітей, чиї батьки несуть службу або загинули в зоні проведення АТО на Сході України.


 

26 липня 2016

© 2009—2024, Виконком Криворізької міської ради